Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 3 Eylül 2024 55 Görüntüleme

Nefes Can’ın anısı Urla’da sporla yaşatılmaya devam

Kanser hastası çocukların ve ailelerinin hayatlarına bir nebze olsun ‘nefes’ olmayı hedefleyen ‘Nefes Can Dostluk Maçı’ Urla’da bu yıl üçüncü kez yapıldı. Duygu dolu anların yaşandığı gecede toplanan bağışlar kanser hastası çocuklara ve ailelerine umut oldu

 

Henüz 7 aylıkken göz kanseri teşhisi konulan ve yaşam savaşını kaybeden minik Nefes Can’ın unutulmaz hatırası adına bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Nefes Can Dostluk Maçı, Urla 12 Eylül Spor Salonu’nda düzenlendi. Düzenlenen anlamlı etkinliğe ev sahibi Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın yanı sıra Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı İklil Ulueren, Urla Gençlik Spor Kulübü Başkanı Erman Umdu, Türk Kızılay’ı İzmir İl Merkezi Başkanı Kerem Fahri Baykalmış ve ilçe protokol üyeleri katıldı. Belediye başkanlarının parkeye indiği ve hava atışını gerçekleştirdiği dostluk maçının bütün geliri KİTVAK’a bağışlandı. Yüzlerce sporseverin yer aldığı etkinlikte Türk Kızılay’ı Engelsiz Urla Özel Çocukları ile ‘Sandıktan Podyuma’ isimli defilesini gerçekleştirdi. 

BİRLİK VE BERABERLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

Maça katılan Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan gerçekleştirdiği açılış konuşmasında etkinliğe destek olan bütün belediye başkanlarına teşekkür ederek “Öncelikle, bu hayata 4 yıllık ömrüyle çok büyük anlamlar katan Nefes’e teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Varlığıyla onurlandırdığı hayata, yokluğuyla da umut olmaya devam ediyor Nefes. Bugün onun anısına düzenlenen bu etkinlik sayesinde toplanacak yardımlar, Kanserle mücadele eden diğer çocuklarımızın tedavi süreçlerinde ve günlük yaşamlarında bir nebze olsun kolaylık sağlayacak. Nefes kızımızın hatırasının bir ilham kaynağı ve mücadele sembolü olduğunu belirtmek isterim.  Bir kez daha sevgi, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

“CHP’Lİ BELEDİYELERİN ASLİ GÖREVİ”

Nefes Can için bir araya gelen belediye başkanları da duygu ve düşüncelerini paylaştı. 

Kınık Belediye Başkanı Sema Bodur, Nefes Can’ın her zaman kalplerinde yaşayacağını ifade ederek, “Umarım bundan sonra desteklerimiz devam eder inşallah önümüzdeki yıl bizde turnuvaya geliriz” dedi. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da Allah kimseye evlat acısı göstermesin bunu yaşamayan bilmez diyerek şu ifadeleri kullandı. “Allah Nefes Can’ın ailesine evlatlarının sevgisi kadar sabır versin ki bu acıya katlansınlar. Nefes Can’ı kaybettik ama toplanan bağışlarla bugün başka çocuklara bence birer can ve umut oluyorsunuz. Bilmeyenler de bu vesileyle KİTVAK’ı öğreniyor. Seneye bizler de turnuvada kadın takımlarımızla bulunacağız inşallah.” Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, KİTVAK gibi daha nice çocuklar için bu denli çalışmalar yapan vakıf ve derneklerin desteklenmesinin çok önemli olduğunun altını çizerek, “Dayanışma büyümeli, dayanışma çoğalmalı. Birbirimize sahip çıktıkça umutla yarınlara bakabiliriz. Hayat gibi Nefes Can gibi çocuklarımızın hayata tutunmaları için bu dayanışmayı büyütmemiz gerekiyor” dedi. Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay, Urla Belediye Başkanı ve KİTVAK ailesine teşekkür ederek, “Çünkü pek çok çocuğumuza, gencimize bir nefes oldular. Bizler de bunu büyüterek devam edeceğiz” diye konuştu. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, bu tür toplumsal projelerde yer almanın bütün yerel yöneticilerin asli görevi olduğunu düşündüklerini ifade ederek “Onun için CHP’li bütün belediyeler bu tür organizasyonların içinde yer alıyorlar ve biz bu yaptığımız projeler içinde çok keyif alıyoruz” dedi. 

“İYİ Kİ SENİN AİLEN OLMUŞUZ”

KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı İklil Ulueren de bu yolda heyecanla yürümeye devam ettiklerini belirterek, “Nice projeleri KİTVAK İzmirliye hediye edecektir. Bugün burada çok değerli kızımız Nefes Can’ın anısına burada bir aradayız ona selam olsun. Ona en derin en samimi hislerimizi yolluyoruz” ifadelerini kullandı. Nefes Can’ın Babası Erhan Can da 2022 yılında Nefes’i kaybettikten sonra aile olarak ayakta durmaya çalışırken Urla Gençlik Kulübü Baş Antrenörü Çağatay Saltık ve Recep Başateş’in kendilerine bir fikirle geldiklerini ve Nefes’in adını yaşatmak için KİTVAK ile birşeyler yapmak istediklerini belirterek, “Biz bu fikirden çok çok mutlu olduk. Bu üçüncü yılımız her sene sizler sayesinde çok çok büyüdüğünü görüyoruz. İyi ki geldiniz çok teşekkür ederiz. Burada en büyük teşekkürü Nefes’e iletmek istiyorum; İyi ki senin baban olmuşum, iyi ki senin ailen, iyi ki senin annen, iyi ki senin ablan olmuşuz bizi seçtiğin için çok teşekkür ediyor, seni çok seviyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com