Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 3 Eylül 2024 69 Görüntüleme

1.579 TL’den başlayan fiyatlarla eylül ayı tatil rotaları

Sonbahar gelmesine rağmen yazın sıcaklığını yitirmediği ve deniz sıcaklığının yüzmeye elverişli olduğu başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere Akdeniz ve Ege’nin en gözde beldeleri, eylül ayında tatil yapmak isteyenlere benzersiz ve unutulmaz bir tatil vadediyor. Türkiye’nin lider seyahat sitesi ENUYGUN, eylül ayının en sakin tatil rotalarını listeledi. 

 

Bunaltıcı sıcakların geride kaldığı, yaz mevsiminin yerini sonbahara teslim ettiği ve tatil beldelerinin sakinleştiği eylül ayında Akdeniz ve Ege kıyıları, benzersiz bir tatil fırsatı sunmaya devam ediyor. ENUYGUN, eylül ayında daha sakin doğayla baş başa bir tatili tercih edenler için Akdeniz ve Ege’nin en sakin tatil rotalarını listeledi. 

Akdeniz’in gözde adası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Ege’de ise Assos, Çeşme, Marmaris, Datça ve Kaş listenin ilk sıralarında yer alıyor. 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 

Akdeniz’in üçüncü büyük adası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ince kumlu sahilleri ve antik kalıntıları ile hem deniz hem kültür turizmini bir arada sunan eşsiz bir tatil cenneti. 

Kilometrelerce uzanan sahil şeridi, keşfedilmeye değer tarihi kültürel zenginlikleri, kaliteli otelleri, çeşitli eğlence aktiviteleriyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, en çok tercih edilen destinasyonlar arasında. Doğa gezileri, tekne turları, tüplü ve tüpsüz dalış için de ideal olan bu rotada Beşparmak Dağları’nın eteklerinde yer alan ve gotik mimarinin izlerini taşıyan Bellapais Manastırı, Girne Kalesi ve Büyük Han görülmeye değer yerlerin başında geliyor. Tatilciler havalimanından araç kiralama seçeneğini tercih edebilir, uçaktan indiklerinde havalimanından aracını alıp adayı hızlıca keşfetmeye başlayabilir, ayrıca gecelik 2.664 TL’den başlayan fiyatlarla konaklama seçenekleri bulabilir.

 

Assos

Kalabalıktan uzak sakinliğiyle ön plana çıkan Assos, sonbahara girmeden huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için ilk sıralarda yer alıyor. Mavi bayraklı plajları, Kaz Dağları’nın tertemiz havası ve soğuk deniziyle Kuzey Ege’nin eşsiz güzellikteki rotası Assos, serinlemek isteyen tatilciler için ideal. Yeşilin mavi ile kucaklaştığı Assos, deniz tatilinin yanı sıra tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıkmak isteyenlere de hitap ediyor. Eylül ayı tatil rotasında Assos’u tercih edecekler Kadırga Koyu ve Yeşil Liman’da denize girebilir, Behramkale’yi gezerek tarihi koklayabilir. Hayranlık uyandıran Assos Antik Kenti’ni keşfedebilir, Athena Tapınağı ve Antik Liman gibi tarihi yerleri gezme fırsatı yakalayabilir. 

 

Datça

Yeşil ile mavinin buluştuğu göz alıcı doğası, tarihi yapısı, berrak denizi ve beyaz kumlarıyla kendine hayran bırakan Datça, sakin bir tatil rotası için oldukça ideal. Deniz suyu sıcaklığının Eylül’de ortalama 26 derece olduğu Datça’da keyifle yüzebilir, serin suların tadını çıkarabilirsiniz. 

Keşfedilmeyi bekleyen 52 farklı koyu bulunan Datça’nın popüler koyları arasında Palamutbükü, Ovabükü ve Kargı Koyu bulunuyor. Koyların ardından tarihi taş evleri, dar sokaklarıyla nostaljik bir atmosfer sunan Eski Datça’yı gezebilir, kendinizi masal diyarında hissedebilirsiniz. Şehrin panoramik manzarasını görmek isteyenler antik dönemden günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Datça Kalesi’ni ve Helenistik döneme ait kalıntıların yer aldığı Knidos Antik Kent’ni mutlaka görmeliler.

 

Çeşme

Sıcak yaz havasının devam ettiği ve kalabalıkların azalmaya başladığı eylül ayı, Çeşme’nin tarihi dokusunu ve berrak denizini tadını çıkarmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Tarihi Çeşme Kalesi’ni ziyaret edebilir, kale duvarlarından şehrin manzarasını yakalayabilirsiniz. Çeşme’nin gözdesi Alaçatı’nın tarihi taş evleri arasında dolaşabilir, butik dükkanlarda alışveriş yapabilirsiniz. Rüzgar sörfü yapmak isteyen tatilciler, Alaçatı’da ekipman kiralayarak sörfün de tadını çıkarabilir. 

 

Marmaris

Yaz mevsiminin devam ettiği gözde sahillere sahip Marmaris’te eylül ayında hava sıcaklığı 31 derecelere kadar çıkıyor. Ortalama deniz suyu sıcaklığı ise 27 dereceyi buluyor. Tüm seyahat severlere uygun farklı tatil ve otel konseptleriyle Marmaris, yeşille mavinin birleştiği atmosferiyle doğayı hissedebileceğiniz, aynı zamanda canlı sosyal hayatıyla eğlencenin tadını çıkaracağınız harika bir tatil rotası. Uzunyalı, İçmeler Koyu, Turunç Koyu Plajları’nın yanı sıra dünyaca ünlü Kleopatra Plajı’nın altın kumlarında yazı yaşamaya devam edebilirsiniz. Tekne turu yaparak Cennet Adası’nı keşfedebilir, plajlarında denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Marmaris’in geçmişine küçük bir yolculuk isteyenler ise Marmaris Kalesi ve içindeki müzeyi mutlaka görmeli. 

Kaş

Akdeniz’in büyüleyici kıyılarına sahip, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Kaş, eylül ayında dinlendirici ve keşif dolu bir tatil vadediyor. Türkiye’nin en güzel plajlarından Kaputaj ve Patara plajlarının yer aldığı bu tatil beldesi, dalış meraklıları için de en ideal rotalardan. 

Muhteşem manzaraları ve deniziyle görenleri büyüleyen Kaş’ta pek çok uygarlığın izine rastlamak mümkün. Simena, Aperlai, İsinda, Kyaneai, Patara, Xanthos antik kentleri ile kral mezarları Kaş’ta mutlaka gezilip keşfedilmesi gereken yerlerden. Yürüyüş rotaları ve doğa yürüyüşleri için de harika bir konuma sahip Kaş’ta özellikle Likya Yolu ile Kaş ve ötesine yürüyebilir ve birçok güzelliği bir arada keşfedebilirsiniz. Ayrıca gecelik 1.579 TL’den başlayan otel seçenekleriyle rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com