Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 2 Eylül 2024 62 Görüntüleme

Eylül Ayında Avşa Adası’nda Düzenlenen Ada Karası Üzüm Hasadı Günleri Yoğun İlgi Görüyor

Marmara’nın incisi Avşa Adası, Eylül ayında yoğun talep görüyor. 13-14-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Coğrafi İşaretli Ada Karası üzüm hasadı günleri, yaz sezonunu uzatırken, hem otelleri dolduruyor hem de esnafın yüzünü güldürüyor.

 

Ada Karası Hasat Etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan söyleşilere gastronomi dünyasından birçok ünlü isim katılım gösterecek. Üzümün bin bir haliyle ele alınacağı bu etkinliklerde, bağ turizminden sağlığa, tarihsel geçmişten geleceğe kadar uzanan renkli söyleşiler, konserler ve tadımlar yer alacak.

 

Bağcılık ve turizm ilişkisi çerçevesinde fırsatlar üzerine, Türsab Gastronomi İhtisas Komitesi ev sahipliğinde düzenlenen panele Erdal Çeri ve Şebnem Urgancıoğlu katılıyor. 

 

Türkiye’nin Miras Bağlarını Koruma ve Sürdürme Projesi kapsamında Sabiha Apaydın ve Görkem Gürbüzatik, Levon Bağış’ın katılımıyla önemli konular tartışılacak.

 

14 Eylül’de öğleden sonra bağlarda düzenlenecek konserlerle başlayan etkinlikler, akşam saatlerinde tüm ada halkının davetli olduğu Avşa İskele Meydanı’nda Marmara Adalar Belediyesi’nin ikramı olan ızgara sardalya ve müzik şöleni ile taçlanacak.

 

Avşa Adası, bu özel etkinliklerle Eylül ayını dolu dolu yaşarken, misafirlerine unutulmaz anılar biriktirme fırsatı sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com