Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 29 Ağustos 2024 163 Görüntüleme

Netflix ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden geleceğin senaristlerine davet!

Mezunlarına kreatif sektörün kapılarını aralayan derse Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra devlet üniversitelerinde öğrenim gören öğrenciler de katılabilecek. Başvurular için son gün ise 16 Eylül.

Lider eğlence servisi Netflix ve Bahçeşehir Üniversitesi, kreatif sektörün geleceğini şekillendirecek yeni yetenekler yetiştirmek için bir kez daha güçlerini birleştiriyor. İlk iki dönemdeki mezunları kreatif sektöre adım atmaya başlayan ‘Netflix Dizi Senaryosu Yazarlığı’ dersi, üçüncü yılında da sektörün geleceğine damga vurmaya aday 16 öğrenciyi ağırlayacak. 

Derse katılacak öğrencilere 14 hafta süreyle senaryo analizi, teknik ve kavramsal altyapı hazırlama, karakter yaratımı, diyalog oluşturma, üretilen fikir ve metinleri en doğru şekilde sunabilme gibi pek çok kapsamlı eğitim modülü sunulacak. Yine ders kapsamında hayata geçirilecek ‘yazar odası’ simülasyonu, öğrencilerin kolektif bir şekilde çalışma pratiği kazanmalarını sağlayacak. Öğrenciler dönem sonunda yazdıkları senaryoyu Netflix Türkiye yöneticilerine sunarak gerçek bir iş deneyimi edinme fırsatını da yakalayacak. 

HEDEF YENİ YETENEKLERİ KREATİF SEKTÖRE KAZANDIRMAK

Derse Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra devlet üniversitelerinde öğrenim gören Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri de başvurabilecek. Başvuru süreci ise serieswriting.bau.edu.tr adresi üzerinden yürütülecek. Adaylar, 2-16 Eylül 2024 tarihleri arasında, bu adreste belirtilen kriterlere uygun olarak özgün bir senaryo sahnesi yazarak başvurularını yapacak. En iyi 16 sahnenin yazarı, derse katılma hakkını kazanacak. 

‘Netflix Dizi Senaryosu Yazarlığı’ dersi, eğlence servisinin Türkiye’deki kreatif sektörün gelişimine katkı sağlamak ve yeni yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar arasında yer alıyor. Netflix, bugüne kadar Türkiye’de Güney California Üniversitesi desteğiyle düzenlenen Yaratıcı Yapımcılık Programı, Ankara Bilim Üniversitesi ve Anima Okul ortaklığıyla gerçekleştirilen Netflix ile Görsel Efekt Dünyasına Giriş programı, Tatino Films ve Impact Hub İstanbul iş birliğiyle sunulan Netflix Series Lab projesi gibi 10’dan fazla ücretsiz eğitim programına imza attı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com