Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 26 Ağustos 2024 174 Görüntüleme

Pirelli Elect Elektrikli ve Şarj Edilebilir Hibrit Otomobillere Özel Teknolojisiyle 500 Homologasyonu Aştı

Pirelli, Elect’i ilk kez 2019’da lanse ettiğinden bu yana bu teknolojiyi içeren lastikler için 500’den fazla homologasyon elde etti. Bu lastikler, elektrikli (EV) ve şarj edilebilir hibrit (PHEV) otomobillerin özelliklerini destekleyen bir teknoloji paketi içeriyor. 10 premium ve prestij otomobil üreticisinden 7’sinin BEV’ler ve PHEV’ler1 için geliştirilen Pirelli lastiklerini donanım olarak seçmesinin de gösterdiği üzere bu kilometre taşı şirketin EV segmentindeki liderliğini doğruluyor. 

Pirelli Global Teknoloji Direktörü Piero Misani şu açıklamada bulundu: “Elektrikli otomobiller geleneksel içten yanmalı motorlu araçlardan çok farklı olmaları nedeniyle özel lastikler gerektiriyor. Büyük üreticilerden aldığımız homologasyonların sayısı da izlemeyi seçtiğimiz yolun doğruluğunu teyit ediyor. Bu yaklaşımla araca, lastiğe ve mevsimselliğe göre adapte edilebilecek teknolojiyi sunmayı amaçlıyoruz. Sanallaştırma ve yapay zeka gibi en modern geliştirme araçları, elektrikli araçların teknik ve performans gerekliliklerine giderek daha uyumlu ürünler tasarlayabilmemizi sağlıyor.” 

Pirelli Elect lastik kullanan sürücüler başta batarya menzili olmak üzere pek çok avantajdan yararlanıyor. Bu lastikler düşük dönme dirençleri sayesinde 50 kilometreye kadar daha uzun menzil2 sunarak şarj maliyetlerinde yıllık 150 avroya varan tasarruf sağlıyor3. Pirelli Elect lastikler ayrıca elektrikli motorların yüksek torkunu yönetmek için yenilikçi hamurlar sayesinde daha fazla kavrama özelliğine ve EV’lerin ağırlığıyla başa çıkabilmek için güçlendirilmiş yapılara sahip bulunuyor. Bu iki unsur lastiklerin aşınmasını %20’ye varan oranda azaltmaya katkıda bulunuyor4. Elect teknolojisi aynı zamanda otomobilin içinde %20’ye5 kadar daha iyi akustik konfor sunarak içten yanmalı motorun olmadığı aracın sessizliğini geliştiriyor.

İlk kez birinci nesil Porsche Taycan’ın P Zero lastiklerinde tanıtılan Pirelli Elect teknolojisi şimdi giderek artan sayıda Pirelli ürün ailesine entegre ediliyor. Premium ve prestij otomobil üreticilerinin daha sportif modelleri için en çok tercih ettiği lastikleri içeren P Zero ailesi, yüksek performans ile BEV ve PHEV’lerin konfor ve verimlilik gerekliliklerini bir araya getiriyor. Bu teknolojiye sahip lastikler en yüksek sayıda ebat seçeneğiyle (%30’dan fazla) sunuluyor. Ardından SUV’lara yönelik Scorpion ile sedan ve CUV’lara yönelik Cinturato serileri geliyor. Giderek artan oranda kış (%22) ve dört mevsim (%17) lastik seçenekleri sunulan Pirelli Elect daha soğuk havalarda çok yönlülüğe ve güvenliğe sahip kalın dişli lastiklerde bile düşük gürültü ve dönme direnci açısından fayda sağlıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com