Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 25 Ağustos 2024 40 Görüntüleme

Evrensel Çocuk Merkezi’nden eğlenceli bilim atölyeleri

Türkiye’de alanında ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi ve Eğitim Kampüsü, yaza özel atölye programlarında yüzlerce çocuğu bilimle buluşturdu. Yoğun ilgi gören atölyelerin eğlenerek öğrenme imkanı sunduğunu söyleyen Başkan Yıldız Ünsal “Tatilin son günlerini keyifli bir deneyimle değerlendirmek için tüm çocukları merkezimize bekliyoruz” dedi.

 

Karşıyaka Belediyesi, yaz döneminde Evrensel Çocuk Merkezi ve Eğitim Kampüsü çatısı altında çocukları bilim, eğitim ve eğlence ile buluşturmaya devam ediyor. Yaz başından bu yana haftanın her günü 4-7 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak mozaik, dino kaşifler ve renkli kuş yuvası atölyeleri; 8-12 yaş grubuna yönelik ise ışığın gizemi atölyesi düzenleniyor. Atölyeler her gün saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

 

EGE’NİN EN BÜYÜK PLANETARYUMU

Ayrıca, kampüs içinde yer alan planetaryum da haftanın her günü yaza özel film gösterimleri ile konuklarını ağırlıyor. Ege Bölgesi’ndeki en büyük planetaryum olan merkezde genel izleyici kitlesine yönelik ‘Çocuklar İçin Güneş Sistemi’, ‘Ağaçların Yaşamı’, ‘Astralis’, ‘Yıldız Tozu’ ve ‘Güneşin Ötesine’ filmleri; 6 yaş ve üzerine yönelik ise ‘Işık Krallığı’ ve ‘Evrenin Sırları’ filmleri gösteriliyor. Evrensel Çocuk Merkezi ve planetaryumdaki programlar hakkında, 0232 324 63 43 numaralı hattan detaylı bilgi alınabiliyor.

 

EĞİTİM VE EĞLENCE BİR ARADA

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Güncellediğimiz yaz programıyla Evrensel Çocuk Merkezi ve Eğitim Kampüsü çatısı altında düzenlediğimiz etkinliklerimiz dönem boyunca yoğun ilgi ile takip edildi. Çok sayıda çocuğumuz bilimle buluştu; eğlenerek öğrenme imkanı buldu. Tatilin sonuna yaklaşırken, bu farklı ve keyifli deneyimi yaşamak için tüm çocukları merkezimize bekliyoruz. Yılın her döneminde, bilimle iç içe, bilinçli ve aydınlık bir nesil yetiştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com