Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 22 Ağustos 2024 53 Görüntüleme

Sistem Global, Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’ndan yararlanmak isteyen şirketlerin hibe ve teşvik olanaklarına erişmesini kolaylaştırıyor

Türkiye’nin teknolojik kapasitesini artırmak, yerli üretimi desteklemek ve ithalat bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiş Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi programı, özellikle stratejik sektörlerde faaliyet gösteren firmaların Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarını teşvik ederek, küresel rekabet güçlerini artırmayı hedefliyor. Türkiye için bu program, sadece ekonomik büyümeye katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda teknoloji odaklı bir sanayi altyapısının oluşturulmasına da olanak tanıyor.

Ağustos 2024’te ilana çıkan Yükselen Yenilikçi Teknolojiler çağrısı ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1058  öncelikli ürün, 358 yenilikçi teknoloji ve 34 kritik hammadde belirleyerek, firmaların en az 30 Milyon TL yatırım yapmalarını gerektiren bir süreci başlattı. Bu kapsamda, firmalar TÜBİTAK’tan Ar-Ge faaliyetleri için yüzde 60 ile yüzde 75 arasında hibe alırken, yatırımlarının niteliğine göre stratejik veya proje bazlı yatırım teşviklerinden yararlanma imkanına sahip olabiliyorlar. Ayrıca, KOBİ ölçeğindeki firmalar, KOSGEB desteklerinden de faydalanabiliyor.

“Başvurularımızın yüzde 60’ını başarıyla sonuçlandırdık”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sistem Global Teknoloji Genel Müdürü Orhun Ek, “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi sayesinde firmalar, sadece Ar-Ge ve inovasyon süreçlerine doğrudan katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda global arenada rekabet güçlerini artırıyorlar. Sistem Global olarak, her biri kendi alanında uzman ekiplerimizle, firmaların programa başvuru süreçlerine rehberlik ediyor, projelerinin başarılı bir şekilde hayata geçmesi için gerekli tüm desteği sunuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda, başvurusunu yaptığımız projelerin yüzde 60’ında başarıya ulaştık. Program dahilinde destek alan firmaların, genel başvuruların yüzde 40’ını oluşturduğunu göz önünde bulundurunca, yüzde 60 oldukça yüksek bir oran. Bu başarının en temel kaynağı ise tecrübemiz ve bu alanda kurduğumuz güçlü iş birlikleri. Teknoloji firmalarını, bu stratejik hamlede birlikte yol alarak, Türkiye’nin teknolojik geleceğini inşa etmeye davet ediyoruz. Başvurularla ilgili önemli tarihleri kaçırmamak ve bu programdan azami düzeyde faydalanmak isteyen firmalar, Sistem Global’in uzman ekibi ile iletişime geçerek projelerini başarıya taşıyabilirler” dedi.

Ön başvuru süreci 13 Eylül’e kadar devam ediyor

Yükselen Yenilikçi Teknolojiler çağrısında yer almak isteyen firmalar için kritik tarihler açıklandı. Ön başvuruların 13 Eylül 2024 Cuma gününe kadar, kesin başvuruların ise en geç 31 Ekim 2024 Perşembe gününe kadar tamamlanması gerekiyor. Ön değerlendirme süreci 29 Kasım 2024 Cuma gününe kadar tamamlanacak olup, bağımsız değerlendirme raporlarının yüklenmesi için son tarih 31 Aralık 2024 Salı günü olarak belirlendi. Başvurular ve program hakkında daha fazla bilgi almak için Sistem Global’in web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com