Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 22 Ağustos 2024 61 Görüntüleme

HES Kablo ihalesi yoğun talep yüzünden ertelendi

28 Ağustos’ta yapılacak ihale, 24 Eylül 2024 tarihine ertelendi. Türkiye’nin en büyük 91. şirketi olan HES Kablo, ağırlığı Avrupa ülkelerine olmak üzere kablo ihracatının yüzde 10’unu tek başına gerçekleştiriyor.

 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım olarak yönettiği Erciyes Anadolu Holding bünyesindeki Hes Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik için satış ihalesine çıkmıştı.

Yaklaşık bin 100 personeliyle Kayseri’deki iki fabrikasında üretim yapan HES Kablo, İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarını listelediği İSO-500 listesinde 91. sırada yer alıyor.

HES Kablo, 2023 yılında gösterdiği ihracat performansıyla Elektrik ve Elektronik İhracatçıları Birliği’nin hazırladığı İhracat Onur Listesi’nde Türkiye dördüncüsü, kablo kategorisinde ise birinci sıraya yerleşti.   

Türkiye’de geniş satış ağına sahip olan HES Kablo, ağırlığı Avrupa’ya olmak üzere ülkemizin kablo ihracatının yüzde 10’unu tek başına gerçekleştiriyor.

TMSF tarafından 24 Eylül 2024 tarihinde düzenlenecek ihale ile Hazine’ye ait payların satılacağı Hes Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik için 22 milyar Türk Lirası muhammen bedel tespit edildi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com