Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 22 Ağustos 2024 58 Görüntüleme

Buca’nın kavunu festivalle tanıtılacak

Buca’nın hoş kokulu ve lezzetli kavunu “1. Kırklar Kavun Festivali” ile tanıtılacak. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, İzmirlileri festivale davet ederek “Buca’mızın bereketli topraklarında köylülerimizin alın teriyle yetiştirdiği tüm yerel ürünlerimizin hak ettiği değeri görmesi için çalışıyoruz” dedi.

 

Buca’nın bereketli topraklarında yetişen hoş kokulu ve lezzetli Kırklar kavunu, geleneksel hale getirilecek bir festivalle tanıtılmaya hazırlanılıyor. Buca Belediyesi ile Buca Kırklar Çevre ve Kültür Derneği iş birliğinde ilk kez düzenlenecek olan Kavun Festivali, 25 Ağustos Pazar günü saat 15.00’te Kırklar Köyü Aşağı Çeşme Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

 

Bu yıl ilk kez gerçekleşecek olan festivali, gelecek yıllarda geleneksel hale getirerek, her sene düzenlemeyi planladıklarını açıklayan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Buca’mızın bereketli topraklarında köylülerimizin alın teriyle yetişen ürünlerimizin hak ettiği değeri görmesi için çalışıyoruz. Tarımsal kalkınmanın yolunun yerel üreticiyi desteklemekten geçtiğini düşünüyoruz. Tüm İzmirli hemşerilerimizi bu anlamlı festivale davet ediyoruz” diye konuştu.

 

GRUP LAÇİN SAHNE ALACAK

 

Festival alanına doğru düzenlenecek kortej yürüyüşüyle başlaması planlanan 1. Kırklar Kavun Festivali’nde, gün boyu yöresel sanatçılar Zeynep İlhan, Ömer Faruk Özcan, Mehmet Şekercioğlu, Kaan Güven ile Grup Laçin sevenleriyle buluşacak. En lezzetli kavun üreticilerinin de seçileceği etkinlikte açılacak olan yöresel ürün pazarında üretici ile tüketici buluşacak ve Yılın Kavun Ağası seçilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com