Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 22 Ağustos 2024 55 Görüntüleme

Albaraka Türk’ten finans dünyasında bir ilk daha!

Türkiye’nin öncü katılım bankası Albaraka Türk, 40. yılında bankacılıkta ilklere imza atmayı sürdürüyor. Albaraka Türk, kurum içinden bir çalışanına ait finansal teknoloji fikrini kendi ekosisteminde büyüterek bağımsız bir şirkete dönüştürüp bir başarı hikâyesine daha imza attı.

Albaraka Türk’ün bankacılık inovasyon kültüründeki öncülük tavrı, köklerini kurum içinde tasarlanmış programlardan alıyor. Kurumun inovasyon performansını yükselten, yenilikçi fikirlerin çalışanlar tarafından bir girişimci yaklaşımıyla geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi yaklaşımını benimseyen, fikir sahiplerinin yolunu açabilmek için 2017 yılından bu yana düzenli olarak yürütülen ‘Keşfet Kurum İçi Girişimcilik Programı’ ile yüzlerce Albaraka Türk personeli fikirlerini geliştirme ve hayata geçirme fırsatı buldu. 10 yılı aşkın süredir inovasyona dönüşmesi desteklenen fikirler için oluşturulan serbest fikir paylaşım platformu BigBang de hem bankanın stratejik hedefleri hem de proaktif katılım mekanizmasıyla Albaraka Türk’ün tüm organizasyonuna fikirlerini geliştirme imkânı sunuyor.

 

 Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç: “Kurumumuzun öncülük kimliği en büyük gücünü çalışanların üretken, proaktif yaklaşımından alıyor. İnovasyonda öncülük vizyonuyla hareket ettiğimiz tüm projelerimiz iş arkadaşlarımızın katılımıyla güçleniyor. Semosis’in Türkiye’ye kazandırdığı dijital senet çözümü de bankamızın kıymetli çalışanlarından Vahdettin Çılgın Bey’in vizyonu, azmi ve yoğun çabasıyla ortaya çıktı.” 

 

Bu hikâyenin gelişimindeki başrol oyunculardan biri de Albaraka Türk tarafından bankacılık sektöründe bir ilk olarak hayata geçirilen Fintech kurucusu teknoloji şirketi Insha Ventures. 2020 yılında finansal teknoloji girişim fikirlerini bünyesine alarak 360 derece geliştirip kullanıcılara sunmak amacıyla kurulan Insha Ventures, senet işlemlerini tamamen dijitale taşıyan Semosis ürünüyle Türkiye’nin finansal teknoloji alanında bir banka tarafından gerçekleştirilen ilk spin-off’unu (bağımsız bir şirkete dönüşme) gerçekleştirdi. 

 

Semosis, firmaların borçlusu oldukları Türkiye sınırları içerisinde faal durumda bulunan bankalar tarafından tahsiline aracılık edilen ticari borç senetlerinin internet ve mobil uygulamalar üzerinden zahmetsizce ödenmesini sağlamaktadır. Ticari borç senedi alacaklısı olan kişi ve firmalar içinde kolay ve zahmetsizce takip ve tahsilat imkânı sunmaktadır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com