Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 19 Ağustos 2024 53 Görüntüleme

Buca’da Geleneksel Rahvan At Yarışları düzenlendi

Buca’da bu yıl üçüncü kez düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları şölen havasında gerçekleşti. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Orhun Abideleri’nde yer alan Rahvan atçılığının sadece bir spor dalı değil; aynı zamanda kültürel kimliğimizin bir parçası olduğunu ifade etti.

Buca Belediyesi ve Buca Rahvan Atlı Spor Kulübü iş birliğiyle Kaynaklar Sebze ve Meyve Hali yanında düzenlenen 3. Geleneksel Buca Rahvan At Yarışları renkli görüntülere sahne oldu. Yarışların en dikkat çekici anı ise Buca Belediye Başkanı Görkem Duman adına yarışan atın birinci gelmesi oldu. Bucalıların yoğun ilgi gösterdiği yarışta bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Görkem Duman, “Rahvan atları, zarafetleri ve ustalıklarıyla bizlere hem görsel bir şölen sunuyor, hem de kadim bir geleneği sürdürmemizi sağlıyor” diye konuştu. Başkan Duman, Orhun Abideleri’nde yer alan Rahvan atçılığının sadece bir spor dalı değil; aynı zamanda kültürel kimliğimizin bir parçası olduğunu ifade etti.

“YALNIZCA BİR YARIŞ DEĞİL BİR TUTKUDUR”
Duman sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tarihimizin köklü geleneklerinden biri olan rahvan at yarışlarının coşkusu ve heyecanı ile birlikte sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Ata sporumuz olan rahvan, geçmişten günümüze aktardığımız değerlerimizin, örfümüzün ve geleneğimizin bir yansımasıdır. Buca Belediyesi olarak burada, bu önemli geleneği yaşatarak, gelecek nesillere taşıma sorumluluğumuzu da yerine getirmiş olacağız. Yarışlarımıza katılan tüm atlarımızı ve jokeylerimizi kutluyor, onlara başarılar diliyorum. Her bir at, yalnızca bir yarış değil; aynı zamanda çok çalışmanın, özverinin ve tutkunun bir simgesidir.“

Organizasyonda atlar, ikili tay, üçlü tay, dörtlü tay, taze beşli, deste,   küçük orta, büyük orta, baş altı, baş atlar ve ithal A grubu olmak üzere toplam 10 kategoride yarıştılar.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com