Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 16 Ağustos 2024 54 Görüntüleme

Yurt Dışı Harç Pulu Zammı Yürürlüğe Girdi

Bir süredir gündemde olan yurt dışı çıkış harç pulu zammı 12 Ağustos tarihi itibarıyla yürürlüğe girerek 150 TL’den 500 TL’ye yükseldi. Harç pulu ücretinin netleşmesiyle birlikte elinde eski harç pulu olanların nasıl değişiklik yapabileceği de merak ediliyor.  

Türkiye Cumhuriyeti pasaportuyla yurt dışına çıkışlarda alınan yurt dışı çıkış harç pulu ücret değişikliği 12 Ağustos’ta yürürlüğe girerek 150 TL’den 500 TL’ye yükseldi. Fiyat değişimi sonrasında turizm, iş ya da eğitim amaçlı seyahat edecek ve elinde eski harç pulu bulunan vatandaşların eski çıkış harcı pullarında değişiklik yapabileceği açıklandı. 

Türkiye’nin lider seyahat sitesi ENUYGUN, yurt dışı çıkış harçlarında yapılan fiyat değişikliğinin ardından elinde eski harç pulları olan seyahat severleri değiştirme süreçleriyle ilgili bilgilendirdi.

Eski harç pulunu değiştirmek için son tarih 13 Eylül 2024

Yurt dışına çıkacak ve elinde eski harç pulu olan kişiler, 12 Ağustos-13 Eylül 2024 tarihleri arasında 150 TL’lik eski yurt dışı çıkış harç pullarını 500 TL’lik yeni yurt dışı harç pulları ile değiştirebilecek. Bu tarihten sonra ise değiştirme işlemi yapılamayacak. 

Harç pulu ödemesini çevrimiçi yapmak mümkün

Yurt dışı harç pulu ödemesi Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı dijital vergi dairesinde, anlaşmalı bankalarda ve  internet bankacılığı üzerinden yapılabiliyor. Özellikle yoğun olan dönemlerde zaman kazandıran online ödemenin yanı sıra havalimanlarında yer alan harç pulu otomatlarından da kredi kartı veya nakit olarak ödeme yapmak mümkün.

Wingie Enuygun Group Hakkında: Wingie Enuygun Group, teknolojik gelişmelerin öncüsü olan, dijital düşünen ve kullanıcılarına en kusursuz deneyimi sunmak için çalışan seyahat odaklı bir teknoloji şirketidir. Wingie Enuygun Group, her ay en uygun seçeneklerle buluşturduğu 20 milyonun üzerinde ziyaretçisi ile Türkiye’de seyahat sektörünün online dönüşümüne yön veriyor. Hizmet verdiği alanlar arasında uçak bileti, otel, otobüs bileti, araç kiralama, transfer, finans ve sigorta yer alıyor. 12 milyonun üzerinde uygulama indirme ile seyahat sektöründe öncü olma özelliğini taşıyan ENUYGUN, 2028’e kadar dünyanın en büyük 5 online seyahat pazaryeri arasına girme vizyonuna paralel olarak, global markası Wingie ile 6 dilde hizmet sunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com