Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 31 Temmuz 2024 43 Görüntüleme

Tercihlerde son günler! Uzmanlar kararsızlar için ‘Kariyer Testi’ni işaret etti!

Uzmanlar, meslek ve alan seçiminde hala kararsız olan adayların varlığına dikkat çekiyor. Şimdiye kadar yaklaşık 1,6 milyon kişiye rehberlik eden Kariyer Testi, adayların ilgi ve yeteneklerine uygun mesleği seçmelerine yardımcı oluyor.

Tercih maratonu sona yaklaşırken, birçok öğrenci ilgi, yetenek ve becerilerine göre doğru bölümü seçtiğini düşünürken, hala karar verememiş olanların sayısı da oldukça yüksek. 

Eğer siz de hala karar aşamasındaysanız, Üsküdar Üniversitesi’nin internet üzerinden sunduğu Kariyer Testi, üniversite adaylarına meslek seçimi konusunda önemli bir destek sağlıyor.

Test, bugüne kadar yaklaşık 1,6 milyon adaya yol gösterdi…

2015’ten bu yana uygulanan Kariyer Testi, bugüne kadar 1 milyon 599 bin 864 kişinin meslek seçiminde karar vermesinde önemli bir yol gösterici oldu. Kişinin başarılı olabileceği alanları belirleyen Kariyer Testi’ni son bir yılda ise geleceğine yön vermek üzere 188 bin 278 kişi çözdü.

Tercih döneminde 26 bin aday çözdü…

25 Temmuz’da başlayan resmi tercih sürecinden bugüne kadar ise testi 26 bin 435 aday çözdü.

Kariyer Testi ile kararsız olan adaylar, kendi yetenek ve ilgileri doğrultusunda başarılı olabileceği alanları belirlerken; mesleğiyle ilgili karar vermiş olanlar da o mesleğin kendine ne kadar uygun olup olmadığını test etme imkânı buluyor. 

Kariyer testinin meslek seçiminde önemi çok büyük… 

“Holland Meslek Tercihi Puanlama Cetveli” olarak da bilinen Kariyer Testi 90 sorudan oluşuyor. Adayların sorulara verdiği ‘hoşlanırım’ ya da ‘hoşlanmam’ yanıtı adayların kişilik tipini ortaya çıkarıyor. ‘Gerçekçi’, ‘Araştırıcı’, ‘Artistik’, ‘Sosyal’, ‘Girişimci’ ve ‘Geleneksel’ olarak belirlenen tiplerin belirgin özelliklerinin öne çıktığı Kariyer Testinde bu tiplere uygun etkinlikler ve tipik meslekler anlatılıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com