Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 31 Temmuz 2024 72 Görüntüleme

Kelly Ortberg Boeing’in Yeni Başkan ve CEO’su Olarak Atandı

Boeing Yönetim Kurulu, Robert K. “Kelly” Ortberg’i 8 Ağustos 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere şirketin yeni Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı olarak atadığını duyurdu. Ortberg aynı zamanda Boeing’in Yönetim Kurulu’nda da görev yapacak.

 

Ortberg, Ocak 2020’den bu yana Başkan ve CEO olarak, 2009’dan bu yana da Boeing Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olan ve bu yılın başında emekli olma planını açıklayan Dave Calhoun’un yerine geçecek.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Steven Mollenkopf, “Yönetim Kurulu olarak, Boeing’in bir sonraki CEO’sunu seçmek için son birkaç aydır oldukça kapsamlı bir süreç yürüttük.  Kelly Ortberg, Boeing’i gelecek yeni dönemde yönetmek için doğru beceri ve deneyime sahip. Havacılık ve uzay sektöründe saygın bir konuma sahip olan Kelly Ortberg, aynı zamanda güçlü ekipler kurma ve karmaşık mühendislik ve üretim şirketlerini yönetme konusunda da haklı bir üne sahip deneyimli bir lider. Boeing’in köklü tarihinde büyük öneme sahip bu dönemde, Ortberg’in yönetiminde kendisiyle birlikte çalışacak olmaktan çok mutluyuz. Bununla birlikte Boeing Yönetim Kurulu olarak; önce Yönetim Kurulu Başkanı, ardından da CEO olarak görev yapan Dave Calhoun’a şirketimizin son yıllarda geçmekte olduğu zorlu dönemde gösterdiği güçlü liderlik ve yol göstericiliği için teşekkür ederiz.” dedi. 

 

Ortberg ise yaptığı açıklamada “Bu ikonik şirkette görev almaktan son derece onur ve gurur duyuyorum. Sektörümüzün öncüsü ve lideri olan Boeing muazzam ve zengin bir geçmişe sahip.  Ben de şirketin bu geleneğini, güvenlik ve kaliteyi ön planda tutarak, 170.000’den fazla özverili çalışanıyla birlikte sürdürmeye kararlıyım. Yapılacak çok iş var ve bir an önce başlamak için sabırsızlanıyorum.” dedi. 

 

64 yaşındaki Ortberg bu görevi, havacılık ve uzay alanında 35 yılı aşkın liderlik deneyimi ile üstlenecek. Kariyerine 1983 yılında Texas Instruments’ta mühendis olarak başlayan Ortberg, 1987 yılında Rockwell Collins’e Program Yöneticisi olarak katıldı. Şirkette giderek daha önemli liderlik pozisyonlarında görev alan Ortberg, 2013 yılında şirketin Başkanı ve CEO’su oldu. Şirkette beş yıl boyunca liderlik görevini yürüten Ortberg, Rockwell Collins ile United Technologies ve RTX’in birleşme sürecini, RTX’den 2021 yılındaki emekliliğine kadar yönetti. RTX’in Yönetim Kurulu da dahil olmak üzere sektörde birçok önemli liderlik görevini yürüten Ortberg, hali hazırda araç sistemleri mimarisinde sektör lideri olan küresel teknoloji şirketi Aptiv PLC’nin Yönetim Kurulunda da görev yapıyor. Ortberg aynı zamanda Havacılık ve Uzay Sanayicileri Derneği (AIA) Yönetim Kurulu eski Başkanıdır.

 

Kelly Ortberg, lisans eğitimini Iowa Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği alanında tamamlamıştır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com