Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 31 Temmuz 2024 58 Görüntüleme

Dijital oyun tasarım bölümünü tercih et, yaratıcılığını eğitimle destekle!

Son dönemlerde oldukça popülerlik kazanan dijital oyun tasarım bölümü; bilgisayar, konsol ve mobil platformlarda dijital oyunların kültürü, tarihi, teknolojisi, üretim süreçleri ve tasarım konularında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için ideal bir program sunuyor. Dijital oyun dünyasında kariyer yapmak isteyen adaylar için bölüm hakkında bilgiler veren İstinye Üniversitesi Öğretim Görevlisi Memduh Can Tanyeli, “Öğrencilerin, oyun dünyasının her yönünü ele alan kapsamlı ve disiplinler arası bir eğitim alıyor. Bu nedenle de dijital oyun tasarımı bölümü, yaratıcılığınızı ifade etmenin ve teknolojinin sunduğu sınırsız olanakları keşfetmenin mükemmel bir yolunu sunuyor” dedi. 

Öğrencilere oyun geliştirme sürecinin tüm aşamalarını öğretmeyi amaçlayan Dijital Oyun Tasarımı bölümü, yaratıcı düşünme, teknik beceriler ve oyun mekaniği konularında derinlemesine bir eğitim sunarak, öğrencilere hem görsel tasarım hem de programlama alanında sağlam bir temel kazandırıyor. Öğrencilerin oyun tasarımındaki yenilikçi yaklaşımlarını geliştirmelerine ve oyunların kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olan bu program hayal güçlerini kullanarak oyun dünyasında fark yaratmalarını sağlayan bir eğitim ortamı sunuyor.

 

Oyun dünyasının her yönünü ele alan kapsamlı ve disiplinler arası bir eğitim sunan İstinye Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümü; bilgisayar, konsol ve mobil platformlarda dijital oyunların kültürü, tarihi, teknolojisi, üretim süreçleri ve tasarım konularında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler için ideal bir program sunuyor.

 

“GELECEĞİN DİJİTAL OYUN PROFESYONELLERİNİ YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

İstinye Üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümünün, birçok mesleği ve disiplini bir araya getiren bir eğitim programı sunduğunun altını çizen Tanyeli, “Öğrencilerimizin dijital oyun tasarımı sürecinin tüm bileşenlerine dair farkındalık ve okuryazarlık geliştirmelerini istiyoruz. Bu kapsamda hem kantitatif hem de kalitatif düşünce ve yaklaşımlara ait üretim süreçlerine hâkim olacak şekilde eğitim alıyorlar. Öğrencilerimiz, eğitimleri boyunca projeler üretiyor, sınavlara giriyor ve dijital oyun tasarımı alanının bileşeni olan alt uzmanlıklara yönelik özel ilgi alanlarını geliştirme fırsatı buluyorlar. Dijital oyun tasarımı, yalnızca oyun yazılımı üretmek, hikâye yazmak veya görsel sanat çalışmaları yapmakla sınırlı olmayan, bütünleşik bir disiplin. Dijital oyun tasarımı bölümü öğrencilerimiz bu birleşik eylemleri yönetmeleri, uygulayacak ve tasarlayacak. İstinye Üniversitesi olarak, geleceğin dijital oyun profesyonellerini yetiştirerek, sektördeki nitelikli insan kaynağı açığını kapatmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

DİJİTAL OYUN SEKTÖRÜNÜN BÜYÜKLÜĞÜ 450 MİLYAR DOLAR

2024 itibariyle yaklaşık 450 milyar dolarlık bir değere sahip olan dijital oyun piyasasının, günümüzde dijital müzik ve sinema sektörlerinden daha büyük bir hacme ulaştığını ifade eden İstinye Üniversitesi Öğretim Görevlisi Memduh Can Tanyeli, “2030 yılında yaklaşık 3 milyar insanın dijital oyun tüketicisi olacağı öngörülüyor. Bu büyüme, sektörde nitelikli insan kaynağına olan ihtiyacın da hızla artmasına neden oluyor. Sektörün yıllık büyüme hızının yüzde 8’e yakın olduğu göz önüne alındığında, dijital oyun tasarımı eğitimi almış profesyonellere olan talep de sürekli olarak artıyor. Sürekli gelişen ve yeniliklere açık bir alan olan dijital oyun sektörünün, yeni start-up’ların ve yatırımcıların ilgisini çektiğini aktaran Tanyeli, “Aynı zamanda mevcut prodüksiyon firmaları ve stüdyolar da büyümeye devam ediyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) başlattığı ve ilki 2025 yılında Suudi Arabistan’da düzenlenecek olan Olimpik e-Spor oyunları, dijital oyunların toplumun geniş kesimleri tarafından ilgiyle takip edilen bir sektör haline geldiğini kanıtlıyor. Türkiye’deki dijital oyun tasarımı piyasasında nitelikli insan kaynağına olan ihtiyaç sürekli olarak artıyor. Şirketler, dijital oyun üretiminde uzmanlaşmış, üretim süreçlerinin her aşamasına hâkim ve bu mesleğin eğitimini almış profesyoneller arıyor. Bu bağlamda, dijital oyun kültürüne, tarihine, kuramına ve tasarım prensiplerine meraklı ve yetkin bireyler ön plana çıkıyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com