Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 30 Temmuz 2024 45 Görüntüleme

Ortaokul Öğretmenlerine Sosyal Kapsayıcılık Desteği

Ege Üniversitesi, uluslararasılaşma ve dijitalleşme misyonu doğrultusunda önemli bir projeye daha  imza atıyor. Ege Üniversitesinin koordinatörlüğünde hazırlanan ve 6 ülkede yürütülecek olan “Öğretmenlerin Ders Gözlemi Yoluyla Mesleki Gelişimlerinin Sağlanması ve Okullarda Sosyal Kapsayıcılığının Güçlendirilmesi” adlı proje, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus+ Programı Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları (KA220-SCH) kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Esen Altunay’ın koordinatörlüğünde yürütülecek olan projede, Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nedim Özdemir ve Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Öner Uslu da görev alıyor. Proje, Norveç, Portekiz, Slovenya, İtalya ve Bulgaristan’dan üniversitelerin katılımıyla hayata geçirilecek.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Doç. Dr. Esen Altunay’ı makamında ağırlayarak çalışmalarında başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesi olarak bilim üretme ekosistemi çerçevesinde çalışmalarını sürdüren üniversitemiz akademisyenleri ulusal ve uluslararası projelerde önemli görevler üstleniyor. Esen hocamız, önemli iş birliklerinin başlangıcı olacak olan bu uluslararası projesinin desteklenmeye hak kazanması ile üniversitemize araştırma hedefleri çerçevesinde kıymetli katkılar sağlayacaktır. Proje kapsamında mesleki gelişime odaklanan ve 7 dilde hazırlanacak bir Dijital Öğrenme Platformu geliştirecek olan ekibimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Projenin detaylarını anlatan Doç. Dr. Altunay, projenin sonucunda 360 öğretmen ve 1400 öğrenciye destek sağlanmasının öngörüldüğünü belirtti. Projenin nihai çıktılarının, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek uluslararası bir konferans ile kamuoyuna sunulacağını vurgulayan Doç. Dr. Altunay,  “Bu önemli proje, ortaokul öğretmenlerinin sosyal kapsayıcılık konusundaki bilgi ve becerilerini artırarak, eğitimde dezavantajlı grupların desteklenmesine katkı sağlayacak ve uluslararası işbirliğiyle eğitimde yenilikçi yaklaşımlar geliştirilmesine olanak tanıyacak. Her ülkeden üç ortaokul olmak üzere toplam 18 okulda uygulanacak olan proje, dezavantajlı bölgelerde yer alan okullarda öğretmenlerin sosyal kapsayıcılık konusundaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi yoluyla öğrencilerin okul başarısına katkı sunmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda ders gözlem araçları geliştirilecek ve okul temelli mesleki gelişim çalışmaları planlanacaktır” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com