Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Sağlık 30 Temmuz 2024 57 Görüntüleme

Meme Kanseri Cerrahisinde Önemli Gelişmeler

Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanserdir, Batı ülkelerinde her 8 kadından 1’inde gelişebilmektedir. Bu yüksek risk oranı, erken teşhis ve düzenli taramaların önemini vurgular. Erken tanı hastanın geleceğini en çok etkileyen bir faktördür.

 

Prof. Dr. Abut Kebudi, erken evrelerde teşhis edilen kanserin, daha etkin ve çeşitli tedavi seçenekleri sunarak, hastanın hayatta kalma oranını ve yaşam kalitesini önemli ölçüde artıracağını vurguladı. Bu nedenle, düzenli tarama ve kontroller büyük önem taşımaktadır.

 

Radyoterapi Önemli Bir Adım!

 

Çok uzun süre meme kanseri cerrahi tedavisinde memenin en geniş şekilde alınması ve bu kanserin genellikle ilk yayıldığı yer olan koltukaltı bölgesinin de geniş alınması uygulandı. Bu ameliyat tipleri kanseri tedavi ederken ciddi komplikasyonlara da yol açmaktaydı. (estetik, kolda uyuşma, ağrı, şişme vs.)

 

Sonraki yıllarda gerek meme için ve gerekse de koltukaltı bölgesi için özellikle Radyoterapinin de eklenmesiyle gayet iyi sonuçlar alındığı gösterildi.

 

Bugünün meme kanseri cerrahisi artık daha az cerrahi ile en iyi sonuçların alınmasını ve kanseri tedavi etmenin yanısıra estetik görünümü de önemsemektedir. 

 

Dolayısıyla “Toplam Hayat Kalitesi” önem kazanmaktadır.

 

Sağlıklı günler dileriz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com