Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 30 Temmuz 2024 62 Görüntüleme

EÜ Eczacılık Fakültesi yeni öğrencilerini bekliyor

Eczacılık biliminin merkezinde yer alan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, yenilikçi akredite eğitim programları, tam donanımlı laboratuvar altyapısı, yetkin akademik insan gücü ile öğrencilerine benzersiz eğitim öğretim ve araştırma geliştirme ortamı sunuyor.

Ar-Ge ve inovasyon temalı çalışmaları ile öne çıkan, ulusal ve uluslararası arenada adından sıkça söz ettiren, 50 yıla yaklaşan deneyimiyle Türkiye’nin en köklü eczacılık fakülteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, yeni dönem öğrencilerini bekliyor. Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından iki kez  “Tam Akreditasyon” almaya hak kazanan Eczacılık Fakültesi, nitelikli araştırmalar yapan, ulusal ve uluslararası pek çok başarıya imza atan, bilgi ve becerilerini toplum sağlığı yararına kullanan eczacılar yetiştiriyor. EÜ Eczacılık Fakültesi, lisans eğitiminde eczacılık mesleğini seçen üniversite adaylarının YKS tercih listelerinin en üst sıralarında yer alan fakülteler arasında bulunuyor.

EÜ Eczacılık Fakültesinde eğitim alan genç eczacılara, ilk dört yıl temel eczacılık bilimleri eğitimi verilirken, 5’inci yılda serbest eczacılık, hastane eczacılığı ve endüstri eczacılığı alanlarında seçmeli dersler ile mesleki alan yönlendirmesi yapılıyor. Ayrıca bu 5 yıl içerisinde öğrencilere bitirme projeleri, TÜBİTAK 2209 projeleri ile bilimsel deneyim kazandırılıyor. “Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek” mottosu ile çalışmalarını sürdüren Ege Üniversitesinde, altyapı çalışmaları çağın gerekliliklerine uygun koşullarda yenileniyor. Bu bağlamda eğitim kalitesini her geçen gün artıran Eczacılık Fakültesinde ise Klinik Eczacılık alanında yapılan uygulamalar, bilgisayar laboratuvarında ve uygulama eczanesinde simülasyon şeklinde gerçekleştiriliyor. Ayrıca fakülte bünyesinde bulunan Farmasötik Bilimler Araştırma Laboratuvarında (FABAL) öğrenciler, mesleki deneyimlerini geliştirecek cihazları kullanma fırsatı yakalıyor.

“Öğrenciler sektöre en iyi şekilde hazırlanıyor”

EÜ Eczacılık Fakültesi, öğrencilerine “Mezuniyet Öncesi Eczacılık Eğitimi” kapsamında verilen teorik eczacılık eğitiminin güncel mesleki uygulamalarda kullanılması ve pekiştirilmesi için gerekli olan staj imkânını da sunuyor. Böylece öğrenciler, kazandıkları teorik bilgiyi hastalara en etkin iletişim becerileriyle iletebilme ve ilacın doğru kullanılmasını sağlama yetkinliğine sahip oluyorlar.  Fakülte bünyesinde yer alan “Uygulama Eczanesi” sayesinde bir yandan öğrencilerin staj eğitimlerine katkı sağlanırken bir yandan da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden gelen özel reçetelerin hazırlanmasına olanak sağlanıyor.

Eczacılık Fakültesi, ayrıca Erasmus Plus Programı kapmasında 20’nin üzerinde Avrupa üniversitesi ile değişim programı imkânı sunuyor. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, eczacılık eğitiminin yanı sıra bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri açısından da giderek artan bir performans gösteriyor. Bu çerçevede sahip olunan nitelikli akademik ve bilimsel altyapı ile birlikte araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunarak eczacılık ve sağlık alanlarında ülkemizin bilimsel birikimine somut katkılar sunuyor. Fakülte bünyesinde öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencileri, danışman öğretim üyeleri ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmalarla ulusal ve uluslararası alanda başarılara imza atıyor.

EÜ Eczacılık Fakültesi bünyesinde bulunan 3 bölümle birlikte; toplumun sağlık düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseltilmesini hedefleyen, ilaç etkin madde ve preparatlarının araştırılması, üretilmesi, test edilmesi, saklanması, korunması, hastaya sunulması, doğru kullanılması ve yan etkileri konularında üst düzey bilgi ve becerilere sahip, diğer sağlık meslek mensupları ve hastalara danışmanlık hizmeti verebilen, reçeteleme ve ilaç tedavilerinin izlenmesine katkıda bulunan, etkin iletişim yeteneğine sahip, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, etik değerlere bağlı, mesleğin sosyal ve evrensel niteliklerini taşıyan eczacılar yetiştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

İlginizi çekebilir

Tivibu Go ile eğlence her yerde

Tivibu Go ile eğlence her yerde

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com