Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 30 Temmuz 2024 55 Görüntüleme

DASK Kısa Film Yarışması

DASK Kısa Film Yarışması, felaketlerin ardından keşke dememek ve toplumun her kesiminde depremle yaşam bilincinin yükseltilmesi için sizleri bu kıymetli projeye ortak olmaya çağırıyor.

 

DASK olarak, kuruluşumuzdan bu yana 7’den 77’ye farklı yaş gruplarına deprem gerçeğini ve depreme karşı önlem almanın önemini anlattık, anlatmaya da devam ediyoruz. Bu konuda kurum olarak, sistemimizi ve yürüttüğümüz süreçleri hep daha ileriye taşımak için çalışırken, aynı zamanda halkımızın sigorta farkındalığını artırıp, deprem gerçeğine karşı bireysel önlemlerini almak üzere harekete geçmeleri için çaba sarf ediyoruz.

 

Tüm iletişim kanallarını aktif şekilde kullanarak, mümkün olan her mecradan vatandaşlarımıza ulaşmaya, onları bilgilendirmeye ve deprem gerçeği ve sigortalılık bilinci konusunda farkındalıklarını beslemeye çok önem veriyoruz. İşte DASK Kısa Film Yarışması Projesi de, bu çabanın bir ürünü olarak doğdu.

 

Yarışmanın 2024 teması “Keşke Demeden” olarak belirlendi. Deprem, Türkiye’mizin bir gerçeği, bunu hepimiz biliyoruz ancak doğru önlemlerle ve deprem bilincine sahip, deprem gerçeği ile yaşamayı içselleştirmiş nesillerle depremleri daha az yara alarak atlatmamız mümkün. 

 

Jüride kıymetli isimler!

 

DASK Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın kesinleşen jüri üyeleri arasında yönetmen İlker Canikligil, Türk Reasürans ve DASK Genel Müdürü Selva Eren, T-Rupt Teknoloji Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdik, Hürriyet Gazetesi Yazarı Noyan Doğan ve Marmara Üniversitesi Film Tasarımı ve Yönetimi’nden Doç. Dr. Yüce Sayılgan yer alıyor.

 

Hem Halk Oylaması hem de Jüri Değerlendirmesi var

 

“Keşke Demeden” temalı filmler, önce halk oylamasına sunulacak ve bu oylamayı kazanan özel ödülün sahibi olacak. Halk oylamasında en yüksek oyu alan 10 film, jüri değerlendirmesine sunulacak; kazanan ilk üç film için büyük ödüller sunulacak. Kazanan isimler, özel bir etkinlikte, DASK’ın sosyal medya hesaplarında ve daskfilm’da ilan edilecek. 

 

Siz de “Keşke Demeden” temalı DASK Kısa Film Yarışması’nın daha çok kişiye ulaşması için bize destek olun, deprem ve afet gerçeğini görünür kılmak için el ele verelim.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com