Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 30 Temmuz 2024 28 Görüntüleme

Amazon Prime Siber Dolandırıcılıklara Karşı Kullanıcılarını Uyardı!

 Buna göre spam e-postalarla veya kısa mesajlarla kullanıcıları hedef alan saldırganlar, bu yöntemle milyonlarca kişiyi tuzaklarına çekiyor. Bu tür dolandırıcılıklara karşı kullanıcıların her zaman tetikte olması gerektiğini belirten Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kimlik avı saldırılarına karşı kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 yöntemi sıralıyor.

 

Günümüzde e-ticaret sitesi denildiğinde ilk akla gelen platformlardan biri olan Amazon Prime, kendi marka adı altında yapılan dolandırıcılıklara karşı kullanıcılarını bilgilendiren bir uyarı yayınladı. Yapılan uyarıya göre sitenin popülasyonundan faydalanmak isteyen saldırganlar, kullanıcılara Prime üyeliği için yetkisiz ücretlendirme veya üyelik sonu bildirimi içeren spam aramalar, e-postalar ya da kısa mesaj gönderimleri gerçekleştiriyor. Kimlik avı saldırısı adı verilen bu yöntemle kullanıcıların kişisel bilgilerini veya ödeme bilgilerini talep eden dolandırıcılar, gönderdikleri spam bağlantı linkleri ve eklerle milyonlarca kullanıcıyı mağdur ediyor. Bir kurum adı altında, bilinmeyen numaralardan gelen aramalara, e-postalara ve SMS’lere vatandaşların her zaman şüpheci yaklaşması gerektiğini vurgulayan Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kimlik avı saldırılarına karşı kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 yöntemi sıralıyor.

 

Kimlik Avı Saldırılarına Karşı Alınması Gereken Önlemler

 

1. Her zaman şüphe ile yaklaşın. Kötü niyetli kişilerin gönderdiği e-postalarda veya SMS’lerde yer alan ek veya linklere tıklandığı anda, tüm kişisel bilgileriniz dolandırıcıların eline kolayca geçebilir. Bu nedenle herhangi bir kurum adıyla ya da tanıdığınız birinden gelmiş gibi görünen mesajlara ve aramalara her zaman şüphe ile yaklaşılmalı. Bu nedenle mesaj içerisinde yer alan bağlantı linkine ve eklere kesinlikle tıklanmamalı ve gönderici kısmında yer alan kişi veya kuruluşla iletişime geçilerek yer alan bilgilerin doğruluğu teyit edilmeli.

 

2. Kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Kişisel veya finansal bilgilerinizi yazılı veya sözlü hiçbir şekilde paylaşmayın. Bankanız, hizmet sağlayıcınız veya başka herhangi bir gerçek şirket, hiçbir zaman kısa mesaj yoluyla hassas bilgiler talep etmeyecektir.

 

3. Sıkı parola gereksinimleri ve çok faktörlü kimlik doğrulama uygulayın. Sıkı parola gereklilikleri uygulanarak, uygulamalara ait bilgilerin ele geçirilme olasılığı azaltılabiliyor. Çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA), güvenli hesap oturum açma prosedürüne dair hayati önlemler uygulayarak, parola açığa çıksa dahi hesabın ele geçirilmesine engel oluyor.

 

4. Dijital ayak izinizi en aza indirin. Dijital ortamda kendiniz hakkında daha az paylaşım yapın. Sosyal medyada ve web sitelerindeki kullanıcı hesaplarında paylaştığınız kişisel bilgilerden uzak durun. İnternet, hakkınızda ne kadar az şey bilirse o kadar iyidir. Bunu hep hatırlayın. 

 

5. Bilinen, ödüllü ve kapsamlı bir güvenlik çözümü kullanın. Tek seferde Windows, Mac OS ve Android cihazlarınızı korumak istiyorsanız, Bitdefender Total Security, sizin için mükemmel seçimdir. Bitdefender Total Security ürünü, en gelişmiş zararlı yazılımlara karşı bile zırhlı koruma sağlar ve birden fazla platformda bulunan cihazlarınızdaki kişisel verilerinizi sistem performansını düşürmeden korumak için tasarlanmış özelliklere sahiptir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com