Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 28 Temmuz 2024 94 Görüntüleme

Tercihte “Büyük Buluşma” gerçekleşti

Rektör Prof. Dr. Güliz Muğan açılış konuşmasında “2. dil seçeneğimiz, Erasmus ve ISEP anlaşmalarımız, çift ana dal ve yan dal imkanlarımız, Coursera gibi uluslararası sertifika programları iş birliklerimiz, daha okurken kariyerinizi inşa ettiğimiz Kariyer Merkezimiz gibi olanaklarımızla çok kültürlü, çok dilli gençler yetiştiriyoruz” dedi. 

Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan ise tercih yapacak öğrencilere kampüs üniversitesi olan üniversiteleri ve iş dünyası ile yakın ilişkileri olan üniversiteleri seçmeleri konusunda tavsiyede bulundu. Bekir Okan “Vizyonumuz iş yaşamına en yakın üniversite. 2500’den fazla şirketle anlaşmamız var” diye konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Okan Üniversitesi Aday İlişkileri Müdürü Alper Tunga Çakıcı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde tercihin usta isimleri Salim Ünsal, Onur Soğuk ve Muhammet Tosun tercih yaparken dikkat edilecekleri paylaştı. 

Konuşmacıların ortak tavsiyesi, nicelikten çok nitelikli üniversite seçmenin gerekliliği oldu. 

Salim Ünsal “Tercih yapacağınız aralığı geniş tutun” önerisinde bulundu.

Onur Soğuk “Tercih sıralamanızda kendi sıralamanızın çok altında olan ama içinize sinen bölümleri de yazın. Size bir şey katacak üniversiteleri tercih edin” dedi. 

Muhammet Tosun ise “Bazı öğrenciler bazı bölümlere saplantılı oluyor. Kendinizi alternatiflere kapatmayın. Lisansüstü eğitim, çift anadal gibi seçeneklerden faydalanmak için bir an önce yükseköğretime başlayın. İstediğiniz bölüme giremiyorsunuz diye seneye tekrar sınava girmeyin. Ayrıca devlet üniversiteleri ile kıyaslandığında, vakıf üniversitelerinde akademisyenlerle iletişim kurmak ve onlardan danışmanlık almak daha kolay ilerleyen süreçler oluyor” yorumunu paylaştı.

Adaylardan gelen soruların da cevaplandığı panelin ardından fakülte tanıtımları ile devam eden “Büyük Buluşma”, uzmanlarla yapılan tercihle sona erdi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com