Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 26 Temmuz 2024 93 Görüntüleme

Ethan James Green İmzalı 2025 Pirelli Takvimi Londra’da Tanıtılacak

Dünyaca ünlü lastik üreticisi Pirelli, 2025 takviminin fotoğrafçısı olarak çağdaş sanat dünyasının yükselen yıldızı Ethan James Green’i seçti. Green’in özgün ve duygusal bakış açısıyla hayat bulan takvim, Kasım ayında Londra’da görkemli bir törenle tanıtılacak.

 

Haber, fotoğrafçının ve Pirelli’nin sosyal medya sayfalarında kısa bir videoyla duyuruldu. Video, duygusallığa dönüşe dair ipuçları veriyor. Projenin stil danışmanı Tonne Goodman, “Ne giyecekleri değil, ne giymeyecekleri önemli…” yorumunda bulundu. Çekimleri Mayıs ve Haziran aylarında Miami Keys’te gerçekleştirilen “The Cal™” adlı proje, Kasım ayında Londra’da tanıtılacak.

 

Green, kişisel ve öz güzelliği yakalamadaki ustalığıyla tanınıyor. Michigan’da doğan ve New York merkezli olan sanatçı, ABD’nin içten kültürünü şehir hayatının enerjisiyle birleştirerek, portrelerinde derin bir duygusallık yaratıyor.

 

2022’de New York Life Gallery’yi kuran Green, sanat dünyasına kendi vizyonuyla yeni bir soluk getiriyor. Galeride, yeni yetenekli sanatçılar ve 20. yüzyıl sanat eserlerine yer veren sergiler düzenleniyor.

 

Green’in fotoğrafları bugüne dek Aperture, Arena Homme +, Dazed, Double Magazine, Foam Magazine, D, L’Uomo Vogue, M le Monde, Perfect, The New Yorker, Time, Vogue, Vogue Italia, W Magazine ve WSJ Magazine gibi pek çok yayında yer aldı. Fotoğrafçı ayrıca, aralarında Alexander McQueen, Dior, Fendi, Louis Vuitton, Miu Miu, Prada, Tom Ford ve Versace’nin bulunduğu çeşitli moda markalarıyla iş birliği yaptı.

 

Pirelli Takvimi’ni yaratan 40 sanatçının sonuncusu olan Ethan James Green’nin eserleri, The Cal’in yayınlanmadığı yıllar da hesaba katıldığında 1964’ten 2025’e 61 yıllık tarihindeki 51. edisyonunu oluşturacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com