Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 23 Temmuz 2024 53 Görüntüleme

Toplu kimlik avı kampanyalarını hedefli kimlik avı taktikleriyle birleştiren yeni bir kimlik avı saldırı akımı keşfedildi

Geleneksel toplu kimlik avı e-postaları, genellikle yazım hataları olan ve basit biçimde örülmüş genele hitap eden mesajlarla geniş kitleleri hedefliyor. Spear phishing ise hedef hakkında spesifik detaylar içeren son derece kişiselleştirilmiş mesajlar içeriyor ve bu da saldırının daha inandırıcı görünmesini sağlıyor. 

Hedefli kimlik avı, güvenilir kuruluşlardan gelen meşru iletişimlerin tarzını ve içeriğini taklit eden, güvenlik filtreleri tarafından tespit edilmesini önlemek için titizlikle hazırlanmış ve genellikle teknik hata içermeyen e-postalarla belirli kişileri veya küçük grupları hedef alıyor. Kitlesel oltalama kampanyaları ise geniş bir ağ oluşturarak, kişiselleştirmeden yoksun geniş e-posta adresi listelerine genelleştirilmiş mesajlar gönderiyor ve genellikle yazım hataları ve kötü bir tasarım içeriyor.

2023’ün sonlarında Kaspersky araştırmacıları, hedefli ve toplu kimlik avı taktiklerinin bir karışımına işaret eden istatistiksel bir anomali gözlemledi. Hedefli kimlik avı için çok agresif, ancak toplu kimlik avı için çok karmaşık e-postalar tespit edildi. Tespit edilen bir örnekte, bir insan kaynakları kimlik avı e-postasında alıcıya adıyla hitap ediliyor ve şirketine atıfta bulunuluyordu. Ancak bağlantılı kimlik avı formu, toplu kimlik avının tipik bir işareti olan genel bir sahte Outlook oturum açma işlemine yönlendiriyordu.

 

Hayalet sahteciliği kullanan bir İK oltalama e-posta mesajı. İK ekibinin e-posta adresi, e-postaya özgünlük havası katıyor.

Bir başka kampanyada ise gerçek bir kurumsal e-posta adresinin alan adını değiştirmeden, gönderenin adının yanında göründüğü “hayalet sahtecilik” tekniği kullanıldı. Genellikle hedefli saldırılar için kullanılan bu teknik, kitlesel kimlik avına gerçekçi bir hava katıyor. Bağlantıya tıklandığında ise genel bir kimlik avı formuna yönlendiriyor.

 

Karışık kimlik avı e-postalarının sayısı, Mart-Mayıs, 2024

Kaspersky, Mart 2024 ve Mayıs 2024 arasında bu türden hibrit kimlik avı e-postalarında önemli bir artış tespit etti. Bu artış, saldırganların toplu saldırıların kişiselleştirilmesi maliyetini ve çabasını azaltmak için gelişmiş teknolojilerden yararlandığını gösteriyor. Yapay zeka destekli araçlar artık ikna edici e-posta içerikleri oluşturabiliyor, yazım hatalarını düzeltebiliyor ve tasarımı geliştirerek bu tip karma saldırıları daha etkili ve tespit edilmesi daha zor hale getirebiliyor.

Kaspersky’den Roman Dedenok, şunları söylüyor: “Saldırganlar, toplu kimlik avı saldırısı kampanyalarında giderek daha fazla kişiselleştirilmiş e-postalara ve sahteciliğe yönelik teknolojileri ve taktikleri geniş bir yelpazede iyileştiren yöntemlere yöneliyor. Toplu e-posta kampanyaları olmalarına rağmen bu saldırılar önemli bir tehdit oluşturuyor. Bu gelişen tehditle mücadele etmek için, teknolojik gelişmelere ayak uyduran ve yöntem ve hizmetlerin bir kombinasyonunu kullanan güvenlik önlemleri uygulamak çok önemli,”

Daha fazla bilgiyi Securelist’te bulabilirsiniz.

Verilerinizi kimlik avı saldırılarından ve sızıntılardan korumak için Kaspersky uzmanları şunları öneriyor:

  • Personelinize temel siber güvenlik hijyen eğitimi verin. Çalışanlarınızın oltalama e-postalarını nasıl ayırt edeceklerini bildiklerinden emin olmak için simüle edilmiş oltalama saldırıları düzenleyin.
  • Kimlik avı e-postası yoluyla bulaşma olasılığını azaltmak için posta sunucularınızda kimlik avı önleme özelliklerine sahip koruma çözümleri kullanın. Kaspersky Security for Mail Server, çalışanlarınızın ve işletmenizin sosyal mühendislik teknikleriyle tasarlanmış tekniklerle dolandırılmasını önler.
  • Kimlik avı e-postaları yoluyla saldırı olasılığını azaltmak için uç noktalarda ve posta sunucularınızda Kaspersky Endpoint Security for Business gibi kimlik avı önleme özelliklerine sahip bir koruma çözümü kullanın. 
  • Microsoft 365 bulut hizmetini kullanıyorsanız onu da koruma altına almayı unutmayın. Kaspersky Security for Microsoft Office 365, güvenli iş iletişimi için SharePoint, Teams ve OneDrive uygulamalarına dair korumanın yanı sıra özel anti-spam ve kimlik avı önleme teknolojilerine sahiptir.
  • Kimlik avı e-postaları veya kötü amaçlı ekler nedeniyle kendi bilgisayarınızın dışında kalmanızı önlemeye yardımcı olmak için Kaspersky Small Office Security gibi hafif, yönetimi kolay ve etkili çözümlere başvurun.
  • Kaspersky Endpoint Security Cloud gibi basit yönetime ve kanıtlanmış koruma özelliklerine sahip küçük ve orta ölçekli işletmelere özel çözümleri tercih edin. Üründeki Dosya Tehdit Koruması, Posta Tehdit Koruması, Ağ Tehdit Koruması ve Web Tehdit Koruması özellikleri, kullanıcıları kötü amaçlı yazılımlara, kimlik avına ve diğer tehdit türlerine karşı koruyan teknolojiler içerir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com