Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 23 Temmuz 2024 79 Görüntüleme

EÜ’de Tercih Günleri başladı

Genç adaylara yardımcı olabilmek adına bu yıl 16’ncısı düzenlenen Ege Üniversitesi Tercih Günleri, EÜ Büyük Spor Salonunda başladı. Program kapsamında ziyaretçilere Ege Üniversitenin; eğitim öğretim, araştırma geliştirme, kültür, sanat ve spor altyapısı ile sağlık, ulaşım, beslenme ve barınma olanakları tanıtılıyor. Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden gelen üniversite adayı gençlere ve ailelere hem fakülteler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları, bölümler hakkında bilgiler veriliyor hem de  kariyer olanakları anlatılıyor.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının öğrencilere ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum. Gençlerimizin geleceklerini şekillendirecekleri meslekler ve bölümler ile ilgili bilgi vermek; tam akredite, öğrenci odaklılıkta ödüllü, araştırma üniversitemizin imkânlarını tanıtmak;  dört mevsim, yeşil, engelsiz, erişilebilir ve sürdürülebilir kampüsümüzü keşfetmelerini ve yakından görmelerini sağlamak amacıyla bu organizasyonu düzenliyoruz” diye konuştu.

“Tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitesi”

Üniversitenin imkânlarını anlatan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yeni Egeliler, tam akredite, öğrenci odaklı, bir araştırma üniversitesinde eğitim alacaklar. Üniversitemiz uluslararası alanda öğrenim, staj ve istihdamı kolaylaştıran YÖK onaylı Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanım hakkına sahip program sayısında ülkemizde ilk 5 üniversite arasında bulunuyor. Mezuniyet belgesinde TYÇ logosu bulunması, yükseköğretim mezunlarına uluslararası alanda bazı avantajlar getiriyor. Bu logoya sahip programlardan mezun olanların diplomaları yurt dışında daha hızlı tanınıyor. Üniversitemizin, YÖKAK tarafından 5 yıllık Kurumsal Tam Akreditasyon Belgesini alan ilk devlet üniversitesi statüsü bulunuyor. Programlarının yüzde 75’ini akredite etmiş durumda. Ülkemizin  23 Araştırma üniversitesinden birisiyiz. TÜBİTAK nezdinde hem akademisyenlerimiz hem de öğrencilerimizin yoğun gayretleriyle en çok proje başvuru ve kabul alan yükseköğretim kurumuyuz. Ayrıca Üniversitemizin gücü artık sınırlarımızın ötesine uzanmış bulunuyor. Ulusal ve uluslararası alandaki paydaşlarımız ile güçlü bir işbirliği ve iletişim ağına sahibiz” dedi.  

“Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek”

Ege Üniversitesinin ‘Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek’ mottosu ile önemli projeleri hayata geçirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Dört mevsim yeşil, sürdürülebilir, erişilebilir ve yaşanabilir bir kampüs ortamımız var. Eğitim öğretim ve araştırma geliştirmenin yanı sıra kültürel sportif ve sanatsal faaliyetleri ile de öne çıkan bir yükseköğretim kurumuyuz. YÖK Milli Yenilik Ödülüne sahip bir üniversiteyiz. Alanında ilk ve tek olan Türkiye’nin en büyük prototipleme merkezi Ege Derin Teknoloji Fabrikasına sahibiz. Öğrenci Odaklılık misyonu ile  hayata geçirdiğimiz 90’dan fazla uygulama ile öğrenci odaklılıkta A plus düzeyindeyiz. ‘Öğrencilerin Kariyer Gelişimine En Etkili Destek veren Üniversite’ ödülünün ilk ve tek sahibiyiz.  Akademi alanında Türkiye’nin küresel markalarından biri olarak başarımızı her geçen gün yükseltiyoruz. Ülkemizin dört siber güvenlik yüksekokulundan birisi üniversitemiz eğitim öğretim veriyor. YÖK’ün Yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri kapsamında yaptığı çalışmalar neticesinde üniversitemizde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kuruldu. Fakülte bünyesinde ise Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi lisans programı açılacak. Ayrıca, Otonom Sistemler Teknikerliği, Oyun Geliştirme ve Programlama ile Önyüz Yazılım Geliştirme ön lisans programlarımız da üniversitemizde faaliyete geçecek. Kısacası dünya standartlarının üzerinde eğitim öğretim ve uygulama imkânlarına sahibiz. Üniversitemizi tercih edecek öğrencilerimizi şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz.  Öğrencilerimiz kadar biz de heyecanlıyız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com