Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 23 Temmuz 2024 67 Görüntüleme

ADATA Legend 970 Pro SSD, Benzersiz Aktif Soğutma Mimarisi ile Yeni Bir Çağ Başlatıyor

Dünyanın önde gelen DRAM modülü ve USB flash bellek tedarikçisi ADATA Technology, bugün saniyede 14.000MB okuma ve 11.000MB yazma hızları sunan LEGEND 970 PRO Gen5 SSD’yi piyasaya sürdü. LEGEND 970 PRO, mikro fanını doğrudan M.2 yuvasından besleyen tek PCIe Gen5 SSD olarak, sıcaklıkları %20 oranında azaltan etkili bir aktif soğutma çözümü sunar. LEGEND 970 PRO, maksimum hızlarda uzun süreli kararlı çalışma sağlayarak yüksek performans gerektiren projelerde en iyi ortak olmayı hedefliyor.

Yeni Nesil Hız ve Soğutma Teknolojisi ile LEGEND 970 PRO 

LEGEND 970 PRO, entegre hava kanallarıyla tasarlanmış çift katmanlı alüminyum soğutucu kullanarak sıcak ve soğuk havayı yönlendirir. Yerleşik mikro fan ise ısıyı hızla dağıtarak etkin bir soğutma sağlar. SSD, fan gücünü M.2 yuvasından çeken ve ek güç kablosu kargaşasını ortadan kaldıran tek aktif soğutmalı SSD olma özelliğine sahiptir.

Saniyede 14.000MB okuma ve 11.000MB yazma hızları sunan LEGEND 970 PRO, NVMe 2.0 standardına uygun olarak en yeni nesil PCIe Gen5 x4 arayüzü ile donatılmıştır. PCIe 4.0 ve 3.0 platformlarıyla tam uyumlu olan SSD, sistem yükleme ve veri önbelleğe alma konusunda benzersiz avantajlar sunan SLC önbelleği ve DRAM Önbellek Tamponu ile donatılmıştır. Bu özellikler, çoklu görev verimliliğini artırmak için 1.800K/1.300K IOPS rastgele okuma/yazma performansı sağlar. Ayrıca, en son Intel ve AMD platformlarını destekleyerek kullanıcıların 3D animasyon, yapay zeka renderları veya grafik oluşturma işlemlerini benzersiz bir kolaylıkla gerçekleştirmesine olanak tanır.

4 TB’a kadar depolama seçenekleriyle sunulan LEGEND 970 PRO, 5 yıllık garantisi ile kullanıcıların gözdesi olmayı hedefliyor. 232 katmanlı 3D NAND bellek ile üretilen SSD, TBW (Toplam Yazılan Bayt) ve güvenilirliğini sağlamak için çeşitli veri koruma ve hata düzeltme teknolojileri kullanır. LDPC (Düşük Yoğunluklu Parite Kontrol Kodu) hata düzeltme, TCG OPAL ve diğer yüksek düzeyde şifreleme teknolojileri, veri iletim doğruluğunu ve dosya güvenliğini sağlamak amacıyla entegre edilmiştir. Ayrıca, ücretsiz olarak indirilebilen SSD Toolbox sayesinde SSD’nin durumu kolaylıkla takip edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com