Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 19 Temmuz 2024 79 Görüntüleme

World Medicine yükselişini sürdürüyor

Özellikle son 5 yılda kazandığı ödüller ve İSO ile Fortune 500 listelerinde yükselmeye devam ettiklerini paylaşan World Medicine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sohrab Mammadov; “Türkiye’de ürettiğimiz ilacı tüm dünyaya ihraç etme hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Fortune 500 ve İSO 500 araştırmalarındaki yerimizi ve ihracat şampiyonluğu unvanımızı korumak motivasyonumuzu artırırken hedeflerimize yaklaştığımızı kanıtlıyor” açıklamasında bulundu.

 

World Medicine, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından şirketlerin net satış, ihracat miktarı, brüt katma değeri gibi parametrelerin dikkate alınarak değerlendirildiği ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2023’ listesinde 33 basamak birden yükselerek 378. sırada yer aldı. Yine geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin belirlendiği Fortune 500 Türkiye listesinde de 465. sırada yer alarak listelerdeki yükselmesini sürdürdü. 

 

Faaliyet gösterdikleri ülke ve bölgelerde güvenilir bir iş ortağı ve lider şirket olmak için çalışmalarını şekillendirdiklerini söyleyen World Medicine Yönetin Kurulu Başkan Yardımcısı Sohrab Mammadov; “2024 yılı için yüzde 25 büyüme hedefimize ulaşmak, ihracat miktarımızı ve ulaştığımız ülke sayısını artırmak için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllardaki tabloya baktığımızda hedeflerimize adım adım ulaştığımızı görüyoruz. İKMİB’in “İhracatın Yıldızları-İlaç İhracatı” kategorisinde 2020 yılı ihracatıyla Türkiye’nin lider şirketi konumuna gelmiştik, 2022 ve 2023 yılı ihracat verilerine göre de “Türkiye’nin ilaç ihracatı şampiyonu” unvanının yeniden sahibi olarak zirvedeki yerimizi koruduk. Şirket olarak Türk ilaç endüstrimizi küresel bir güce dönüştürmek adına üstümüze düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.

Sohrab Mammadov, “Bu yıl İSO 500 listesinde bir önceki yıla göre 33 basamak birden yükselirken, Fortune 500 listesinde de kendimize yer bulduk. Her geçen yıl pazar payımızı büyütüyor, yatırımlarımı artırıyoruz. Bu sayede de Türkiye’nin en büyük kuruluşlarını yer aldığı araştırma listelerinde üst sıralarda yerimizi alıyoruz” diye konuştu.

En yeni teknolojileri kullanarak fark yaratıyoruz

“Ar-Ge merkezimizde sağlık dolu bir gelecek için ulaşılması zor ve önemli ürünleri en yeni teknolojileri kullanarak üretiyoruz” diyen Sohrab Mammadov, “Ürün yelpazemiz geçtiğimiz yıllarda Ar-Ge ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla genişledi. Bizim için Ar-Ge’ye yatırım yapmak aynı zamanda ülke ekonomisine ve geleceğine de yatırım anlamına geliyor.   Son iki yıldır tüm sektörler içinde en fazla Ar-Ge projesi yürüten iki şirketten biriyiz. Ülkenin geleceğine en iyi yatırımın AR-GE olduğuna inanıyoruz ve her yıl ciromuzun yüzde 5’ini AR-GE’ye ayırıyoruz. 130’dan fazla kişiden oluşan uzman kadromuzun geliştirdiği birçok WMARGE projesi devlet fonları ve bilimsel fonlar TÜBİTAK tarafından destekleniyor.” dedi.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com