Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 19 Temmuz 2024 64 Görüntüleme

Menderes Belediyesi’nden Şarjı Bitmeyen Oyunlar

Menderes Belediyesi, çocuklar için yaz boyunca “Şarjı Bitmeyen Oyunlar” adı altında gezici geleneksel oyunlar şenliği düzenliyor.

Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yazın sonlarına dek sürecek geleneksel çocuk oyunları şenliği düzenliyor. “Şarjı Bitmeyen Oyunlar” adı altında düzenlenecek şenlik geleneksel çocuk oyunlarını yaşatıp çocuklarla buluşturuyor.

Geleneksel Çocuk Oyunları

Çocukların eğlenirken aynı zamanda eski sokak oyunlarını öğrenmesinin amaçlandığı şölende sek sek, sandalye kapmaca, mendil kapmaca, halat çekme, ip atlama, şişe devirmece, hulahop, kaşıkla pinpon topu taşıma, yakartop ve çuval yarışı gibi oyunlar yer alacak.

Haftaiçi Her Gün

Birçok mahallede yapılması planlanan gezici şenlik 22 Temmuz’da başlayıp 21 Ağustos’ta sona erecek. Ailelerin rahatça katılabilmesi için şenlik haftaiçi her gün 19:30 ile 22:30 arası gerçekleşecek. Şenlik hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar 700 00 00 – 1332 dahili hatlı numarayı arayabilecek.

Her Şey Çocuklar İçin

Çocuklar için daima en özel projeleri planladıklarını ifade eden Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek; “Göreve gelirken çocuklarımız için birçok proje sözü verdik. Gelir gelmez de verdiğimiz sözlerden daha da fazlasını hayata geçirmek için çalışmaları başlattık. Yaz aylarında da çocuklarımızın tatildeki boş vakitlerinde eğlenmesini amaçlayarak gezici “Şarjı Bitmeyen Oyunlar” etkinliğimizi başlatıyoruz. Hem geleneksel oyunlarımızı yaşatacak hem de çocuklarımızın yüzünü güldüreceğiz. Her şey çocuklarımız için.” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com