Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 18 Temmuz 2024 29 Görüntüleme

Konak’ın en tatlı kursu: Mutluluk ve istihdam üretiyor

İstihdama yönelik çalışmalarıyla ilçeye değer katan Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açtığı ücretsiz kurslar yoğun talep görmeye devam ediyor. Onlardan biri olan ve Toros Sosyal Tesisleri’nde yer alan Konak Mutfak Atölyesi’nde verilen Butik Çikolata Hazırlama Kursu da vatandaşların hem keyifli zaman geçirmesini hem de yeteneğini geliştirmesini sağlıyor. Haftanın üç günü verilen eğitimde kursiyerler çikolata dolgusu yapmayı, çikolata çeşitlerini ve çikolataya şekil vermeyi öğrenirken, yaratıcılığını da geliştiriyor. Yaklaşık 1,5 ay süren eğitim sonunda kursiyerler sınava girerek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalarıyla iş hayatına atılabiliyor.

Çikolataya dair her şey

Butik Çikolata Hazırlama Kursu’nun yanı sıra aynı merkezde 3 yıldır aşçılık, pastacılık ve ekmek yapımı üzerine de eğitimler veren Nazmiye Sezen Ercan, tüm kursların büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Butik Çikolata Yapımı Kursumuzda katılımcılar sadece çikolata yapımını değil, aynı zamanda şekerleme, badem ezmesi, ceviz ezmesini de öğreniyorlar. Çikolata yapımını en ince ayrıntısına kadar öğreniyorlar. Ham çikolatanın eritilip temperlenmesinden soğutulmasına, renklendirilmesinden şekil verilmesine, dolgulu çikolata yapımından ambalajlanmasına kadar tüm aşamaların eğitimini veriyoruz. Kursiyerlerimizin bazısı hobi amaçlı, bazısı da meslek öğrenip, iş edinmek için geliyor. Kursiyerlerimiz kursumuzdan donanımlı bir şekilde mezun oluyor. 120 saatlik program dolu dolu ve çok keyifli geçiyor” ifadelerini kullandı.

Çakıcı: Çok şey öğrendik

Kurslar sayesinde günlerinin dolu dolu geçtiğini belirten kursiyerlerden 53 yaşındaki Fidan Çakıcı, daha önce aşçılık ve pasta yapımı kurslarına da katıldığını ifade ederek, “Çikolata yapmayı çok seviyorum. Çok şey öğrendik. Hobi amaçlı katıldım. Öğretmenimiz çok özverili, çok ilgili onu çok seviyoruz. Belediyemiz iyi ki bu kursu açmış” dedi.

Özdemir: İş yeri açmak istiyorum

46 yaşındaki bir diğer kursiyer Mürvet Özdemir ise meslek edinmek amacıyla kursa geldiğini belirterek, “Nazmiye Hocam ile üç yıldır tanışıyorum. Daha önce aşçılık, ekmek ve pasta yapımı kursuna geldim. Şimdi de Butik Çikolata Yapımı Kursu’na devam ediyorum. Meslek edinmek için bu kurslara geldim. Kendime bir iş yeri açmak istiyorum. Belediyemize ve öğretmenimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yeni kayıtlar başlıyor

Meslek edindirme ve hobi kursları kapsamında yer alan kursun kontenjanı 15 kişiden oluşuyor. Eğitimler pazartesi, salı ve çarşamba olmak üzere haftanın üç günü veriliyor. 09.30-15.00 saatleri arasında eğitim alan ve 120 saatlik kursu tamamladıktan sonra iş hayatına atılmak isteyenler kursiyerler yazılı ve uygulamalı sınava giriyor. Sınavlardan başarı ile geçenler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanıyor ve iş hayatına atılabiliyor. 22 Temmuz’da 120 saatlik kursun bitiminin hemen ardından yeni kursiyerler için kayıtlar alınmaya başlayacak. Çikolata, aşçılık, pastacılık ve ekmek yapımı kurslarının yanı sıra çok istenen pizza ve yaş pasta yapımı kurslarının da açılması planlanıyor. Kurs ve kayıtlarla ilgili detaylı bilgi için 0530 341 16 21 numaralı telefonu arayarak bilgi alınabiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com