Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 16 Temmuz 2024 55 Görüntüleme

Serpil Günal, Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun Genel Sekreteri Oldu

TARSİM’in Genel Müdürlüğü ve Ziraat Bankası Tarımsal Bankacılık ve Bankasürans Grup Başkanlığı görevlerini başarıyla sürdürmüş olan Günal, Doğal Afet Sigortaları Kurumu Genel Sekreterliği görevine 16 Temmuz itibarıyla başladı.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nda, Türk Reasürans’ın 2020 yılında teknik işletici olarak atanmasının ardından başlayan değişim ve yenilenme tüm hızıyla devam ediyor. Atılan bu adımlar sayesinde DASK, asrın en büyük felaketi olan Kahramanmaraş Depremi sınavından son derece başarı ile çıktı. Bununla birlikte, aralıksız gelişim hedefleri doğrultusunda DASK, yaşanan depremden büyük dersler çıkararak hızla yeni aksiyonlara yöneldi. Yakın zamanda hayata geçecek Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) bu aksiyonlardan en önemlisi olup vatandaşlarımıza sel, dolu, orman yangını, heyelan, çığ gibi tüm afetlere karşı finansal güvence sağlayacaktır. Bu büyük adımı atarken hedefimiz, ülkemizin çeşitli coğrafi bölgelerinde farklılık gösteren afet türlerine karşı vatandaşlarımız ihtiyaç duydukları özel güvenceye ZAS ile kavuşmalarıdır. Zorunlu Afet Sigortası, vatandaşlarımıza ekstra ciddi bir maliyet oluşturmadan çok kapsamlı bir poliçeyi devlet desteğiyle sunacaktır. 

DASK’ın bir diğer önemli çalışması tüm olası felaketlere karşı hızlı ve doğrudan aksiyon alabilmek için yerel hizmet birimleri oluşturulması ve ülke çapında yaygınlaştırılmasıdır. Ayrıca etki ve fayda bakımından mühim olan birçok farklı projeyi de eş zamanlı olarak devam ettiren DASK’ın gelişim yolculuğu, tüm hızı ve kararlılığıyla sürmektedir. Bu gelişim yolculuğunda, bankacılık ve sigorta sektöründeki zengin tecrübe ve bilgi birikimi ile kurumumuza büyük değer katacağına inandığımız Sayın Serpil Günal’ın ailemize dahil olmasından büyük mutluluk duyuyor, kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

SERPİL GÜNAL KİMDİR?

Ortaokul ve lise eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamlayan Günal, 1998 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon Eğitimi’ni de tamamlayan Günal, aynı yıl Ziraat Bankası 10. Dönem Bankacılık Okulu’na başladı. Ziraat Bankası’nda, Ticari Krediler, Kredi ve POS fiyatlaması, Bireysel Krediler, Pazarlama ve son olarak Banka Sigortacılığı konularında çeşitli birimlerde çalıştı. Günal, 2006 yılında Atılım Üniversitesi’nden MBA yüksek lisans derecesini aldı.

2017 ve 2020 yılları arasında Ziraat Sigorta A.Ş. ve Ziraat Emeklilik A.Ş. de sırasıyla Operasyon ve Teknikten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Türk P&I Sigorta A.Ş. de Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu. 2020 yılında Tarım Sigortaları Havuzu İşletme A.Ş. Genel Müdürü ve Tarım Sigortaları Havuzu Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı. Tarım Sigorta Havuz İşletme A.Ş. de çalışırken AIAG (Dünya Tarım Sigortaları Örgütü- Zürih) hasar komitesi üyesi olarak görev yaptı. 

Eylül 2023 döneminde Ziraat Bankası’nda, Tarım Bankacılığı ve Banka Sigortacılığı konularından sorumlu Grup Başkanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda Karadağ (Montenegro) Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de üstlendi. Günal, bir çocuk annesi olup, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

Yeni Yapılanmada Yeni Görev

Halen DASK Genel Sekreterlik görevini yürüten Sayın Mesut Güçlü, bahsedilen yeni yapılanma kapsamında DASK Yönetim Kurulu Raportörü olarak atanmıştır. Yıllara sari tecrübesi ile, Genel Sekreterlik görevinde göstermiş olduğu özverili çalışmalarına teşekkür ediyor, Sayın Güçlü’ye yeni görevinde başarılar diliyoruz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com