Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 16 Temmuz 2024 45 Görüntüleme

EÜ, TÜBİTAK’tan en çok proje desteği alan üçüncü üniversitesi oldu

Bu sonuçla Ege Üniversitesi Türkiye’deki üniversiteler arasında üçüncü sırada yer alma başarısı gösterdi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklılıkta ödüllü, öncü araştırma üniversitemizde  oluşturduğumuz örnek bilim üretme ekosistemimiz meyvelerini vermeye devam ediyor.  TÜBİTAK-ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2024 yılı 1. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığına önerilen projelerden desteklenenler kamuoyuyla paylaşıldı. Program kapsamında üniversitemizin 12 projesi desteklenmeye hak kazandı. Bu sonuçla Ege Üniversitesi, Türkiye’deki üniversiteler arasında üçüncü sırada yer alma başarısı gösterdi.  Bu veriler, oluşturduğunuz sürdürülebilir yapının ne kadar güçlendiğini bizlere bir kez daha gösteriyor. Ayrıca, bu başarıyı üniversitemiz küresel standartlarda araştırma geliştirme ve inovasyon faaliyetleri yürüttüğünün  en somut çıktısı olarak görüyoruz” dedi.

Ege Üniversitesinde bir kültüre dönüştürülerek  sürdürülebilir bir konuma gelen araştırma geliştirme, inovasyon, proje ve yayın altyapısını daha da ileri seviyelere çıkaracaklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yenilikçi teknolojiler üretecek, bunları patentleştirerek ticarileştirecek; araştırma üniversitesi kimliği ile daha nitelikli çalışmaları,  araştırmaları ve projeleri bilim dünyasına ve literatüre kazandırmaya devam edeceğiz.   Mensuplarımızla birlikte üniversitemizi daha iyiye taşımak, sadece ülkemizde değil tüm dünyada tercih edilen, örnek gösterilen bir üniversite olmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Ege Üniversitesi markasının gücüne güç katmak için ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu,  Türkiye Yüzyılı ülküsü ve 12’nci Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda bilim üretmeye odaklanacağız. Bilim üretme seferberliğimize katkı veren tüm mensuplarımıza ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Program kapsamında Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Üstün, Güneş Enerjisi Enstitüsü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Adem Mutlu, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Çığır Biray Avcı, Nükleer Bilimler Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin İlker Medine, Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Fatih Özden, Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Dedeoğlu, Fen Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Hıchem Moulahoum, Fen Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Can, Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Muharrem Hakan Kayraç, Fen Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nursen Alpagut Keskin, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şebnem Tavman, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yavuz Öztürk’ün projeleri desteklenmeye uygun bulundu. 

2024 yılı 1. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1595 proje önerisinden 1502’si bilimsel değerlendirmeye alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda, 222 proje önerisinin desteklenmesine, 47 proje önerisinin ise başvuru sahiplerine iletilecek bilimsel değerlendirme raporlarında belirtilen eksikliklerin tamamlanması koşuluyla şartlı olarak kabul edilmesine karar verildi. 2024 yılı 1. döneminde değerlendirmeye alınan projeler için destek oranı yüzde 17,9 oldu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com