Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 11 Temmuz 2024 71 Görüntüleme

Türkiye’nin Prestijli Yarışması Harran Üniversitesi’nde Gerçekleşiyor

Harran Üniversitesi, tarihin sıfır noktası olarak kabul gören Göbeklitepe’den ilham alarak bu yıl üçüncüsü düzenlenen Göbeklitepe Cup 3 Açık Hava Okçuluk Yarışması’na ev sahipliği yapıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi, Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Okçuluk Federasyonu iş birliğiyle gerçekleştirilen bu önemli etkinlik, ülke genelinde sporcuların yoğun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Yarışmaya ülkemizin 15 farklı ilinden 280 sporcu, hakem ve antrenör katılıyor. Toplamda 350 kişinin yer aldığı etkinlikte, sporcular performanslarıyla büyük beğeni topladı. Yarışmanın ilk gününde kıyasıya mücadele eden sporcuların rakiplerine üstünlük sağlayabilme adına hedefleri 12’den vurmaları ve rekabetçi sporculukları görülmeye değerdi.

Renkli görüntülere sahne olan yarışma etkinliğine ev sahipliği yapan Harran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yakup Aktaş, yaptığı açıklamada üniversitenin spora ve sporcuya verdiği önemi vurguladı. Doç. Dr. Aktaş: “Üniversite olarak spora ve sporcuya çok önem veriyoruz. Genç, dinamik ve dünyanın her yerinde bizi en iyi şekilde temsil eden sporcular yetiştiriyoruz. Yüksekokulumuzun akademik kadrosunu sürekli geliştiriyoruz. Spor komplekslerimizde hemen hemen tüm spor branşlarına hitap edebileceğimiz salonlarımız bulunuyor. Bugün burada Göbeklitepe Cup 3 Açık Hava Okçuluk Yarışmasına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yarışan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

 

Etkinliğin finali ve ödül töreni Cumartesi günü yapılacak. Yarışmanın sonucunu sabırsızlıkla bekliyoruz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com