Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 5 Temmuz 2024 33 Görüntüleme

EÜ Su Ürünleri Fakültesi 38. Dönem Mezunlarını Sektöre Uğurladı

Prof. Dr. Yusuf Vardar-MÖTBE -Kültür Merkezinde yapılan mezuniyet törenine; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi İkinci Başkanı Ekim Özal, İzmir Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cenk Yurttaş, akademisyenler, sektör temsilcileri,  öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın Su Ürünleri Fakültesinin genç mezunlarına tebriklerini ve başarı dileklerini sunarak sözlerime başlamak istiyorum. Tam akredite araştırma üniversitesi olan Ege Üniversitesinin deneyimli akademik kadrosu ve başarılı öğrencileriyle parlayan Su Ürünleri Fakültemiz, bundan 42 yıl önce eğitim vermeye başlamış olup ülkemize liyakatli su ürünleri mühendisleri kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Bu gurur, üniversitemiz ve fakültemizin yanı sıra en çok da evlatlarının bu günlere gelmesinde emeği olan ailelere aittir. Bu üstün çaba her yıl yeni mezunlarımızın ülke istihdamlarına katılımlarıyla giderek değer kazanmaktadır” dedi.

Öğrencilere seslenen Prof. Dr. Yücel, “Değerli mezunlarımız, sizler bu noktaya ulaşana kadar çok büyük çabalar sarf ettiniz. Üniversitenizde geçirdiğiniz yıllar boyunca hem akademik hem de kişisel anlamda önemli adımlar attınız. Hepimiz elbette sadece bilgi edinmekle kalmayacak, edindiğiniz bu güçlü donanımı toplumun yararına kullanacaksınız. Karşılaştığınız zorlukları birer fırsata dönüştüreceksiniz. Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek hayat boyu öğrenme ve gelişme sürecinizi devam ettirmenizi gönülden temenni ediyorum. Sözlerime burada son verirken mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, gittiğiniz her yerde ve her ortamda Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin birer gurur tablosu ve başarı elçisi olacağınıza yürekten inanıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık, geleceğiniz hayallerinizden daha güzel olsun” diye konuştu.

“Sektörümüz mezunlar için gelecek vadediyor”

Bu yıl tam akredite olmuş ilk mühendislerini sektöre uğurladıklarını belirten Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, “1982 yılında Su Ürünleri Yüksekokulu olarak eğitim hayatına başlayan birimimizin bu yıl 42’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında su ürünleri üretimi, sektörün ulaşabildiği en yüksek sayıya ulaşmıştır. Bu sayı, mezunlarımız için ülkemizdeki iş olanakları açısından çok büyük gelecek vadettiğini gösterir. Değerli veliler, evlatlarınız için yeni bir dönem başlıyor, dalgalı denizde yelken açan bir yelkenli misali hayata atılacaklar. Değerli genç meslektaşlarım, sizleri Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, su ürünleri kaynaklarını koruyan ve kollayan, sürdürülebilir kullanımlarını sağlayan, bilgilerini yenileyen, su ürünleri mühendisleri olarak yetiştirdik. Sağladığınız her başarının temelinde bu eğitimin olacağını unutmayın. Sizlere olan inancımız tamdır. Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun.” diye konuştu.

“Cumhuriyet’e yakışır gençler olacağız”

Su Ürünleri Fakültesi 38. Dönem Fakülte Birincisi Mert Dinç, “Bugün Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesinin güçlü bir kadroya sahip olan Su Ürünleri Fakültesinden birinci olarak mezun olmanın gururu, mutluluğu ve heyecanı içerisindeyim. Üniversite hayatımız boyunca hem akademik hem de kişisel anlamda bizden desteklerini esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a, Dekanımız Prof. Dr. Uğur Sunlu’ya ve tüm değerli hocalarıma teşekkür ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün biz gençlere söylediği ‘Ey yükselen nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz’ sözlerinin ışığında gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize, Cumhuriyet’e yakışır gençler olacağımıza şahsım ve arkadaşlarım adına söz veriyorum. Hepimizin mezuniyeti kutlu olsun, yolumuz bilim ve vicdanla aydınlansın.” dedi.

Konuşmaların ardından derece yapan fakülte öğrencileri ve ailelerine plaket ve onur belgesi takdim edildi. Tören sonunda genç mühendisler kep atarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com