Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 5 Temmuz 2024 318 Görüntüleme

Dardanel’den Üniversite, Sanayi İş Birliğine Yönelik Önemli Adım

İmzalanan protokol çerçevesinde Dardanel, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi içinde tahsis edilen alana Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruyor. 

Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, AR-GE ve inovasyon çalışmaları başta olmak üzere, besin analizleri, kimyasal ve mikrobiyal analizler ile makro ve mikro bileşenlere ilişkin test, analiz, deney, araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütülecek. 

Dardanel Şirketler Grubu, üniversite ve sanayi iş birliğine yönelik imzalamış olduğu protokol çerçevesinde gıda sektöründe AR-GE, inovasyon çalışmalarının yapılacağı, ileri teknolojiyle donatılmış 19 laboratuvardan oluşan Mükemmeliyet Merkezi’nin yapımını üstlendi. Mükemmeliyet Merkezi tamamlandıktan sonra Çanakkale bölgesinde faaliyet gösteren gıda firmalarının kullanımına açılacak. 

Onsekiz Mart Üniversitesi’nde imzalanan protokolde, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun yanı sıra Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok yer aldı.

“Üniversitemiz bünyesinde bir Mükemmeliyet Merkezimiz olacak”

İmzalanan protokolün üniversite-sanayi iş birliği açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu; “Mükemmeliyet Merkezi kurmak Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tarafından geliştirilen güzel bir fikirdi ve bu fikri hep birlikte geliştirerek bugüne taşıdık. Üniversitemiz bünyesinde bir Mükemmeliyet Merkezimiz olacak. Bu merkezde, Ezine Gıda İhtisas OSB bünyesinde yer alan gıda firmaları için çalışma alanı oluşturulacak. Bunlara ek olarak AR-GE çalışmalarını gerçekleştirecekleri bir yer ve en önemlisi uluslararası düzeyde çalışmalar yapacak akredite duyusal analiz laboratuvarları oluşturulacak.  Bu yüzden mükemmeliyet merkezi bizler ve kentimiz için çok önemli bir konumda. Bunların yanı sıra Ezine MYO’muzda 3+1 eğitim modellerine başlıyoruz. Bu kapsamda Mükemmeliyet Merkezimiz burada doğal bir eğitim merkezi haline dönüşecek. Başta Dardanel Şirketler Grubu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

“Üniversite – Sanayi iş birliğine önem veriyoruz”

Dardanel Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, “Çanakkale bölgesinde üretim yapan, istihdam sağlayan, hem bölgemize hem de ülkemize değer katan bir grubuz. Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndenki 120 dönümlük arazide 250 milyon dolarlık yatırımla 3 ayrı fabrika kurmak üzere çalışmalara başladık. Kuracağımız fabrikalarda yeni nesil üretim makinaları ve otomasyon teknolojileri  ile üretimimiz ve ürün çeşitliliğimiz daha da artacak. Dardanel olarak en güçlü kaslarımız AR-GE ve inovasyon. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile kuracağımız Mükemmeliyet Merkezi özellikle AR-GE çalışmaları açısından çok önemli olacak. Ayrıca ürün geliştirme ve gıda analizleri yapılacak. Bölgemizde gıda alanında üretim yapan şirketler açısından son derece faydalı olacak bir merkez kuracağız. Grup olarak üniversite-sanayi iş birliklerini önemsiyor, çalışmalarımızın örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com