Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 4 Temmuz 2024 65 Görüntüleme

Samsung Galaxy S24 Ultra ile Paris 2024 Olimpiyatları canlı yayınlarında yenilikçi bir izleyici deneyimi sunmaya hazırlanıyor

Samsung Galaxy teknolojisi ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Olimpiyat Yayın Hizmetleri (OBS) iş birliğiyle, dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler Olimpiyat Oyunlarındaki dünyanın en iyi sporcularının yakın görüntüleri yeni açılarla sunulacak.

 

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları global partneri Samsung Electronics bugün, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Olimpiyat Yayın Hizmetleri (OBS) iş birliğiyle, izleyiciler ve izleyicilere devrim niteliğinde deneyimler yaşatacak olan Paris 2024 yayınının detaylarını açıkladı. Dünyada bir ilk olarak, çekimler Samsung Galaxy S24 Ultra telefonlarla gerçekleştirilip paylaşılacak. Seine Nehri’nde yapılacak olan Açılış Töreni ve Olimpiyat Oyunları yelken yarışları, daha önce görülmemiş bir yöntemle çekilip yayınlanacak. 

 

Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarının Resmi Akıllı Telefon ve Bilgisayar Ekipmanı partneri Samsung, açılış töreni ve yelken yarışını daha yakından çekmek için, gelişmiş mobil teknolojilerinden ve 5G bağlantısından yararlanacak. Samsung Galaxy inovasyonlarıyla hayata geçirilecek olan yenilikçi yayın, Paris 2024’ün şimdiye kadarki en “inovasyona açık” Olimpiyat Oyunları olarak anılmasını sağlayacak ve Samsung’un Olimpiyata ve Paralimpik Oyunlara güç veren inovasyon mirasını da ileri taşıyacak.

 

Samsung Electronics Mobil e-Deneyim İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü Stephanie Choi şunları söyledi: “Samsung Galaxy’nin mobil teknolojileri, giderek daha bağlantılı hale gelen kullanıcıların nerede olurlarsa olsunlar dünyayla kurduğu bağları güçlendirmeye ve dönüştürmeye yardımcı oluyor. Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarının yaklaşık otuz yıllık partnerlerinden biri olarak bu değerleri taşıyan bağları kurmanın ve etkinleştirmenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Paris 2024’te birçok ilke imza atıyoruz. Evlerindeki ve sahadaki izleyicileri heyecana daha da yaklaştıracak yüksek kaliteli görüntüler sunmak için IOC ve OBS ile yakın bir iş birliği içinde çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.”

 

Yaklaşık bir ay sonra gerçekleştirilecek olan Olimpiyat Oyunlarının Açılış Töreni, ilk kez stadyum dışında düzenlenecek. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, tarihteki en “inovasyona açık” ve erişilebilir açılış törenine ev sahipliği yapacak. Törende 10.500 sporcu, ulusal delegasyonlara ayrılmış teknelerle Seine Nehri’nden geçecek. Austerlitz köprüsünden başlayacak olan ikonik geçit töreni, Paris’in merkezinde altı kilometrelik bir rota izleyecek ve Trocadéro’da gerçekleşecek törenin büyük finalinden önce resmi Olimpiyat Oyunları mekanlarından bazılarının önünden geçecek. 

 

Galaxy S24 Ultra ile herkes Olimpiyatları en önden izleyecek

Olimpiyatları evlerinden takip edecek spor tutkunlarını aksiyona daha da yaklaştırmak ve yalnızca bir defa tanıklık edecekleri bu deneyimde sporcuların tepkilerini yakından yansıtabilmek hedefiyle Samsung, açılış töreninde yer alacak 85 teknenin her birinin baş ve yan kısımlarına 200’den fazla Galaxy S24 Ultra akıllı telefon yerleştirecek. Galaxy S24 Ultra telefonlarla çekilecek olan yüksek kalitede HDR görüntüler, Paris 2024’ün Fransa’daki resmi mobil ağ sağlayıcısı Orange tarafından desteklenen özel bir 5G ağı üzerinden paylaşılıp yayınlanacak. Orange, Fransa’daki ilk bağımsız 5G ağını oluşturacağı Seine Nehri boyunca ondan fazla 5G anteni kuracak. Alanında öncü iş birliği, dünyanın dört bir yanındaki izleyicilere sıradışı bir 5G bağlantısı sunmak ve izleme deneyimi yaşatmak üzere geliştirildi. Aynı teknolojiyi Marsilya’daki yelken yarışlarında da kullanacak olan Samsung, her yarış teknesine Galaxy S24 Ultra telefonlar yerleştirecek. Böylece izleyiciler yarışın heyecanını en sevdikleri Olimpiyat sporcularıyla birlikte yaşayacak ve gerçek anlamda aksiyonun bir parçası olabilecek.

 

OBS ve Orange ile yakın iş birliği içinde aylarca süren bir dizi ayrıntılı araştırma, geliştirme ve test süreci sayesinde, dev dalgalar arasında, rüzgarlı, aşırı sıcak veya güneşli havalarda gerçekleşebilecek birbirinden farklı seyir ve hava koşullarında, üstün video kalitesi ve bağlantı performansı vadediliyor. Samsung ve iş ortakları, Galaxy S24 Ultra’nın optik görüntü sabitleme (OIS) özelliklerinden yararlanarak bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardı. Diğer yandan, görüntü iletim gücünü artırmak ve izleyicilere kesintisiz bir canlı yayın deneyimi sağlamak üzere takip teknesine iletim kuleleri kuruldu.

 

Olimpiyat Yayın Hizmetleri OBS İcra Kurulu Başkanı Yiannis Exarchos, “Olimpiyat Oyunlarının ev sahibi yayıncısı olarak Samsung ile yaptığımız iş birliğinden büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu iş birliği, Paris 2024’e gerçekten özgün bir bakış açısı kazandıracak ve izleyicilerin Olimpiyat Oyunları seyir deneyimine yeni bir soluk getirecek. Samsung’un en yeni mobil teknolojileri, dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca sporseverin Olimpiyat Açılış Töreninin ve yelken yarışmalarının ruhunu, aksiyonunu ve duygusunu en sevdikleri sporcularla birlikte gerçek zamanlı yaşamasına ve buradaki havayı solumasına imkan tanıyacak,” dedi.

 

Samsung, Olimpiyat Oyunlarının uzun soluklu destekçisi

Bu gelişme, dijital dönüşümü teşvik etmek ve en yeni mobil inovasyonları sporculara, izleyicilere ve topluluklara sunarak Olimpiyat Oyunlarını en yeni teknolojilerle desteklemek üzere Samsung’un IOC ile uzun süredir devam eden yakın iş birliğinin en yeni adımı niteliğinde. Söz konusu iş birliği, cep telefonlarına erişimin sınırlı olduğu 1998 yılında yaklaşık 2.500 sporcunun evlerindeki aileleriyle ücretsiz olarak konuşmasına olanak tanıyan ‘Call Home’ programıyla başladı ve mobil cihazlardan sunulan ilk resmi Olimpiyat bilgi hizmeti olan Wireless Olympic Works (WOW) uygulamasıyla devam etti. WOW uygulaması, Atina 2004 Olimpiyatlarında Samsung’un sağladığı Palm OS telefonlar aracılığıyla Olimpiyat organizatörlerine tanıtıldı. Uygulama daha sonra Vancouver 2010 Oyunlarında halkın kullanımına sunuldu ve müsabakalarla ilgili en son güncellemelerin doğrudan izleyicilerin cep telefonlarına gönderilmesini sağladı.

 

Mobil inovasyonları teşvik etmenin yanı sıra Samsung, sporcuların ve Olimpiyat personelinin etkinlikler süresince kurduğu bağlantı ve iletişime katkılar sundu. Samsung, Nagano 1998 Oyunlarından bu yana sporculara ve Olimpiyat personeline toplamda 120.000’den fazla mobil ürün sağladı. Olimpiyatlarda bir ilke daha imza atan Samsung’un izleyicileri sporculara daha da yakınlaştırmak için teknolojik yetkinliğini nasıl kullanacağına ilişkin detaylar önümüzdeki haftalarda açıklanacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com