Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 25 Haziran 2024 98 Görüntüleme

Yeni Nissan Qashqai Türkiye’de

Yeni Nissan Qashqai, İstanbul’da gerçekleştirilen basın lansmanı ile tanıtıldı. Yeni Qashqai, güncellenen stili, araç içi teknolojileri ve iç tasarımda yapılan kapsamlı yenilikleri ile segment yaratıcısı olarak otomotiv tarihindeki yerini pekiştirecek.

Yeni Qashqai’nin Türkiye lansmanına özel Avrupa Satış ve Pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Mayra Gonzales Velasco’da toplantıya katıldı. Nissan’ın gelecek vizyonu olan Arc iş planını basın mensupları ile paylaşan Gonzales “Arc planı geleceğe giden yolumuzda sürekli ilerlememizi ve değişen pazar koşullarına uyum sağlama yeteneğimizi gösteriyor. Bu plan, değer ve rekabet gücü yaratmada daha ileriye daha hızlı ulaşmamızı sağlayacak” diye konuştu. 

Nissan bu iş planı ile 2026 mali yılına kadar 16’sı elektrikli olmak üzere 30 yeni modeli piyasaya sürecek ve 2026 mali yılına kadar içten yanmalı motorlu (ICE) binek araç modellerinin %60’ı yenileyecek. Bu segmenti kendilerinin yarattığının altını çizen Velasco 2026 yılına kadar Avrupa pazarına 5 yeni elektrikli modelin gireceğinin müjdesini de verdi. Teknoloji, ürün portföyü ve yazılım hizmetleri ile ilgili de stratejik ortaklıklar kuracaklarını belirtti.

Basın lansmanında davetlilere hitap eden Nissan Türkiye Genel Müdürü ve Bağımsız pazarlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Charbel Abi Ghanem, ”Amiral gemimiz Yeni Qashqai’yi sevenleri ile buluşturmanın mutluluğunu bugün sizlerle paylaşıyoruz. Lansmana özel fiyatı ile Yeni Qashqai güncellenen tasarımı, dikkat çeken teknolojisi ve GRS2’nin gerektirdiği güvenlik özellikleri ile şimdi çok daha göz alıcı ve çarpıcı olarak yollardaki yerini alacak. Yeni Qashqai’ye güveniyoruz” dedi.

Çarpıcı, heybetli tasarım

Qashqai’nin ön ızgarası daha çarpıcı bir ilk izlenim yaratmak için kapsamlı bir şekilde güncellendi. Artık düzinelerce parlak siyah üç boyutlu parçalardan oluşuyor ve bunlar kaputta akıcı bir şekilde görünüyor.

Yeni farlar daha da keskin bir görünümle yer alıyor. Ana merceğin altındaki gündüz farları, ana ızgaranın yenilenen siyah üç boyutlu parçaları ile aynı şekle sahip beş küçük mercekten oluşuyor. Gündüz farları artık ana far merceğini çevreliyor ve farın üzerindeki ince ışıkla birleşiyor. Üstteki gündüz sürüş farı etkinleştirildiğinde ise dönüş göstergesi haline geliyor.

Arka taraftaki kırmızı aydınlatma elemanları artık ön ızgaranın tasarımını yansıtan dört ayrı parçadan oluşuyor. Aydınlatmada “derin kırmızı” olarak bilinen ayırt edici bir kırmızı tonu olan bu öğeler, yüksek bir hassasiyet hissi veriyor. Aydınlatma elemanlarının daha iyi görülebilmesi için lensler artık şeffaf halde sunuluyor. 

Giriş seviyesi Qashqai’de artık 17” alaşım jant ve yeni 18″ elmas kesim alaşım jant standart olarak sunuluyor. Daha yüksek donanım paketlerinde yeni 19″ alaşım ve yeni 20″ elmas kesim alaşım jant tasarımı bulunuyor. Bu çarpıcı jant yelpazesi, segmentteki en geniş jant yelpazelerinden birini sunarak Qashqai’nin göz alıcılığına katkıda bulunuyor. 

Qashqai’nin renk yelpazesine üç yeni renk eklendi. Belirli ışık koşullarında parıltı veren daha temiz, saf bir renk tonuna sahip İnci Beyazı, önceki siyah seçeneğin yerini alan ve daha zengin bir siyah renk tonu sunan, Qashqai’nin görsel geometrisinin tanımını keskinleştirme etkisine sahip Siyah İnci ile göz alıcı bir renk tonu sunan, hakim ışık koşullarına bağlı olarak koyu mavi ile metalik deniz mavisi arasında değişen Okyanus Yeşili. 

Yeni N-Design Donanım Paketi

Qashqai serisine yeni eklenen bir donanım da N-Design. Cesur Qashqai müşterilerine hitap etmek üzere tasarlanan bu donanım, benzersiz estetik dokunuşlar içeriyor. Dış kısımda, ön tampon, arka tampon, kapı altı pervazları ve tekerlek kemerleri N-Design’da gövde renginde iken benzersiz, yepyeni 20″ alaşım jantlar daha fazla yol tutuşu sağlıyor.

Japon savaş kostümlerinden esinlenen yüksek kaliteli iç ambiyans 

Yenilenen dış tasarımla görenlerin hayranlığını kazanan Qashqai, revize edilmiş iç mekanı ile dokunsal kalite, göz alıcı detaylar ve görselliğin boyutlarını yukarı taşıyor. İç mekanda geleneksel Japon savaş kostümlerinden esinlenilmiş.

Üst sınıflar için gösterge panelinde, kapı içlerinde, kapı kol dayamalarında, orta saklama konsolu kapağında ve hatta dizliklerde yeni Alcantara® uygulaması mevcut ve bunların hepsi araç içi ambiyansı yükseltmek için bir araya geliyor. 

Yeni desenli malzemeler orta konsol ve üst gösterge paneli ile torpido gözü arasındaki dekorasyon parçasını süsleyerek Japon işçiliğinin temelini oluşturan detaylara gösterilen özenin altını çiziyor.

Qashqai’nin üst üç donanım paketinde daha da premium bir his için güncellenmiş koltuk döşemeleri sunuluyor. Yeni Qashqai’nin en üst donanım paketi olan Platinum premium versiyonunda siyah kısmen kapitone premium deri sunulurken, Platinum versiyonunda ise koltuk tabanında ve koltuk dikliğinin omuzlarında kapitone bir sentetik deri sunuluyor. 

Yeni desenli malzemeler orta konsol ve üst gösterge paneli ile torpido gözü arasındaki dekorasyon parçasını süsleyerek Japon işçiliğinin temelini oluşturan detaylara gösterilen özenin altını çiziyor.

Skypack, N-Design ve üzeri donanım paketlerinde ise 64 farklı renk seçeneği sunan ambiyans aydınlatması, araçtaki yaşam hissini artırıyor. 

Güven veren teknoloji

Otomotiv dünyasındaki ilerlemelerle paralel olarak güncellenen Qashqai, günlük sürüş deneyimini daha da sezgisel ve güven verici hale getiriyor.

Geliştirilmiş 360⁰ Çevre Görüş Kamerası sistemi artık sürücünün aracı sadece yukarıdan görmesine değil, aynı zamanda görünmeyen dış tehlikeleri potansiyel olarak tespit etmek için aracı önden, arkadan, yanlardan veya köşelerden görüntülemek üzere sekiz farklı dış kamera görüş noktasından birini seçmesine olanak tanıyan fonksiyonu barındırıyor. 

e-POWER: Nissan’ın benzersiz ve yenilikçi güç aktarma sistemi

Nissan’ın benzersiz teknolojisi e-POWER, 2022’deki Avrupa lansmanından bu yana kullanıcılar arasında çok popüler olduğunu kanıtlayan benzersiz elektrikli güç aktarma organı olarak sunuluyor ve şu ana kadar 100.000’den fazla Qashqai e-POWER kullanıcılar ile buluştu.

e-POWER’ın benzersiz ve yenilikçi güç aktarma sistemi geleneksel hibritlerin aksine tekerleklerin yalnızca doğrudan elektrik motoru tarafından tahrik edilmesi prensibi ile çalışıyor.  Crossover segmentini icat eden öncü ruha uygun olarak, Qashqai’de kullanılan bu teknolojide benzinli motor ise tekerlekleri tahrik etmek için kullanılan elektriği üretiyor. 

e-POWER’ın benzersiz ve yenilikçi güç aktarma sisteminin anahtarı, geleneksel hibritlerin tekerleklere doğrudan giden saf bir elektrik motoru, şanzıman olmaması, anında, yüksek tork ve doğrusal tepki anlamına geliyor. Şarj etmeyi düşünmeye gerek kalmadan EV sürüş hissini temsil ediyor.

Değişken sıkıştırma oranı teknolojisine sahip gelişmiş turboşarjlı 3 silindirli jeneratör motorun tek görevi ise invertör aracılığıyla 140kW elektrik motoruna veya 1,8kwh bataryaya (veya sürüş senaryosuna göre her ikisine) gönderilen elektriği üretmek. Jeneratör, batarya ve motora gerekli şarjı sağlamak için arka planda sessizce çalışıyor. 

Yeni Qashqai Türkiye lansmanına özel, 1.799.900 TL’den başlayan fiyatlarıyla Nissan Yetkili Satıcıları’ndaki yerini aldı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com