Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 24 Haziran 2024 154 Görüntüleme

Doğu Anadolu Türküleri hikâyeleriyle EÜ’de hayat buldu

Ege Üniversitesi (EÜ) Etnografya Müzesinde, “Müze Söyleşileri” kapsamında “Hikâyeleri ile Anadolu’nun Türküleri – Doğu Anadolu Bölgesi” söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşide konuk olarak; Yazar, araştırmacı, gezgin Semra Yeşil, TRT ve Kültür Bakanlığı Ses Sanatçısı Yılmaz Demirtaş, TRT Sanatçısı Fedai Tekşahin yer aldı. Söyleşiye; EÜ Etnografya Müzesi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dilek Maktal Canko  ve sanatseverler katıldı.

Etkinlik kapsamında TRT Sanatçısı Fedai Tekşahin türküleri bağlamasıyla icra ederken Ses Sanatçısı Yılmaz Demirtaş ona sesiyle eşlik etti. Semra Yeşil ise icra edilen türkülerin hikâyelerini katılımcılarla paylaştı. Etkinlikte sahne alan İzmir Turizm Folklor Derneği, dansları ile etkinliğe renk kattı.

Etnografya Müzesinin dokusunun etkinliğe oldukça uygun olduğunu dile getiren Yılmaz Demirtaş, “Etrafta Anadolu’nun her bölgesinde kullanılan folklorik kostümler ve fonda Anadolu’nun Hikayeli Türküleri. Daha önce 5 farklı bölgenin türkülerinin seslendirilip hikayelerinin anlatıldığı programımızın bu ayki bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi oldu.  ‘Bitlis’te Beş Minare’nin büyüsü, ‘Çayda Çıra’nın samimiyeti, ‘Dağlar Seni Delik Delik Delerim türküsünün hüznü ve ‘Havada Bulut Yok’ derken tüm izleyenlerle bambaşka duygular hissettik” dedi.

Etkinlik sonunda Etnografya Müzesi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dilek Maktal Canko, katılımcılara unutulmayacak anlar yaşatan Semra Yeşil, Yılmaz Demirtaş ve Fedai Tekşahin’e günün anlam ve önemine istinaden “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com