Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Sağlık 17 Haziran 2024 314 Görüntüleme

NPİSTANBUL Hastanesi 5. kez yenilenen JCI Akreditasyon Belgesini aldı

NPİSTANBUL Hastanesi, JCI (Joint Commission International) denetiminden beşinci kez başarıyla geçerek, sağlık hizmetlerindeki yüksek standartlarını bir kez daha kanıtladı. Mart ayında gerçekleştirilen olağan denetimde, JCI tarafından altın madalya ile ödüllendirilen NPİSTANBUL Hastanesi, gönderilen JCI sertifikası ile tescillendi.

2012 yılında “Türkiye’nin ilk Akredite Nöropsikiyatri Hastanesi” ve 2018 yılında “Dünyanın ilk Akredite Beyin Hastanesi” unvanlarını alan NPİSTANBUL Hastanesi, 2015 ve 2021 yıllarındaki denetimlerde de JCI sertifikasını almayı başarmıştı. Bu yıl da aynı başarıyı tekrarlayarak, sağlık alanındaki öncü konumunu sürdürdü.

NPİSTANBUL Hastanesi’nin bu başarısı hastanenin yüksek standartlarını ve hasta bakımında mükemmeliyet hedefini yansıtıyor. NPİSTANBUL Hastanesi, bilimsel ortaklık yürüttüğü Üsküdar Üniversitesi ile sağlık alanında önemli adımlar atıyor. Türkiye’nin beyin üssü temasıyla G20 zirvesinde “Neuroscience 20-Beyin İnisiyatifi Projesi” kapsamında ülkemizi temsil eden tek üniversite olma unvanını koruyan Üsküdar Üniversitesi, çıtasını sürekli yükseltmeye devam ediyor.

JCI (Joint Commission International) Akreditasyonu nedir?

Akreditasyon; sağlık hizmetleri organizasyonlarının, bakım kalitesini artırmak için tasarlanmış bir dizi standardın gerekliliklerini karşılayıp karşılamadığını saptamak üzere, bağımsız bir kurum tarafından değerlendirilmesi sürecidir.

Joint Commission’ın uluslararası kolu olan Joint Commission International (JCI), 1994 tarihinden bu yana yaklaşık 80 ülkede sağlık kuruluşları, sağlık bakanlıkları ve küresel organizasyonlarla çalışıyor. 

JCI denetçileri, hasta güvenliğini savunan klinisyenlerden oluşuyor

Akreditasyon ve sertifikasyon hizmetleri yoluyla hasta bakımının güvenliğini geliştirmeye odaklanana JCI denetçileri, hasta güvenliğini savunan son derece eğitimli klinisyenlerden oluşuyor. 

Enfeksiyon kontrolü, ilaç güvenliği, hasta bakımı ve tedavisi, hasta değerlendirilmesi ve tesis güvenliği konularındaki uzmanlığı ile sağlık hizmetleri kalitesini geliştirme ve hasta güvenliği konularına odaklanan JCI’nın standartları, tüm dünyadaki sağlık hizmetleri uzmanları tarafından geliştirilmiş ve dünyanın her bölgesinde test edildi. JCI’nın akreditasyon kararları, sağlık hizmetleri uzmanlarından oluşan uluslararası bir komite tarafından veriliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com