Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 16 Haziran 2024 285 Görüntüleme

“Tartuffe” Seyircisi Sağanak Yağmura Aldırmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Açık Hava Yaz Oyunları kapsamında Moliere’in başyapıtı “Tartuffe” ile İstanbul seyircisini buluşturdu.

İBB Şehir Tiyatroları’nın Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda geleneksel olarak düzenlediği Yaz Oyunları, Moliere’in ölümsüz eseri Tartuffe ile devam etti. İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği Yaz Oyunları, bu yıl da sanatseverleri birbirinden değerli oyunlarla bir araya getirdi.

Sağanak Yağmura Rağmen Seyirciler “Tiyatro” Dediler

14 Haziran akşamı Harbiye’yi dolduran binlerce seyirci, yağmura rağmen “Tartuffe” oyununun heyecanına ortak oldu.

Oyuncular yağmur yağarken sahneye çıktı ve “biz hazırız, oynamamızı ister misiniz?” diye sordu. Seyirci alkışlarla birlikte oyun oynansın istedi ve oyun başladı.

Tartuffe, zengin bir ailenin evine danışman olarak yerleşen ve çeşitli entrikalarla evin yönetimini ele geçirmeye çalışan sahtekâr bir sofunun hikâyesini anlatıyor. Mizahi dili ve sürükleyici kurgusuyla “Tartuffe”, Açık Hava Yaz Oyunları’nın eşsiz atmosferiyle birleşerek unutulmaz bir yaz gecesi yaşattı.

TARTUFFE

Zengin mi zengin bir adamın, ailesindeki ve çevresindeki kimseyi dinlemeden evine yerleştirdiği sahtekar bir sofu ile hem kendi hem de çevresindekilerin hayatını beter etmesini anlatan bu ölümsüz eserde; inancı, aileyi, aşkı, erkek-kadın farklarını, dünümüzü, bugünümüzü, mizahı, müziği, acıyı, hüznü, rahatsız edici türlü anları iç içe ve olanca dinamiğiyle seyircinin karşısına çıkarıyoruz. Orhan Veli’nin olağanüstü çevirisine, şiirlerinden bestelenen şarkıların da eşlik ettiği seyirliğimizle, hayata dair bu acayip bilmeceyi bir kez daha kahkahalarla selamlıyoruz.
Oyunda Bennu Yıldırımlar, Emre Şen, Gürkan Başbuğ, Mehmet Soner Dinç, Murat Garipağaoğlu, Naci Taşdöğen, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Semah Tuğsel, Tolga Yeter, Yeşim Koçak, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com