Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Kültür & Sanat 31 Mayıs 2024 153 Görüntüleme

İkinci Sezonu 29 Ağustos 2024'te Yalnızca Prime Video'da Yayınlanacak Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin Yeni Sezonunda Ünlü Tom Bombadil Karakterini Aktör Rory Kinnear Canlandıracak

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri ikinci sezonu 29 Ağustos 2024’te yalnızca Prime Video’da yayınlanacak. 

Bu duyuru, onlarca yıldır Tolkien hayranları tarafından sevilen zamansız, gizemli ve neşeli Tom Bombadil karakterinin sosyal medyada yarattığı birçok spekülasyonun ardından geldi. Ana hikayenin pek çok önemli anında rol alan karakterin, Orta Dünya’nın ekranlara gelen diğer tasvirlerinde yer almaması hararetli tartışmaların konusu olmuştu. Bu haber, diziden yepyeni görseller ve Vanity Fair’de yapılan bir röportaj ile açıklandı. 

Dizinin yapımcıları J. D. Payne ve Patrick McKay, hikayeye bu karakteri katmaktan ve yetenekli Kinnear’ın bu karaktere hayat vermesinden heyecan duyduklarını dile getiriyorlar. “Tuhaf ve büyüleyici birisi ve neredeyse şapşallığın eşiğinde! Ama aynı zamanda çağların bilgeliğine, yıldızların müziğine, antik tarihin ve mitlerin derin duygusal kuyularına sahip. Fikirleri ve onları hayata geçirişi İskandinav mitlerine ve Avrupai masallara uzanan, derin kökleri olan bir karakter” diyor McKay. “Çok tuhaf bir şekilde, bir nevi Yüzüklerin Efendisi’ndeki en Yüzüklerin Efendisi olan şey. Tom bu yapı içinde nadir bulunan ilginç bir karakter çünkü hikaye daha karanlık olmasına rağmen o, çocuk şiirlerini tekerleme ve şarkılara çeviriyor. Bir nevi sezonun geri kalanındaki ton değişimine meydan okuyor ve karanlık denizin ortasında gerçek bir ışık oluyor,” diye ekliyor Payne. 

Kinnear, ünlü sarı çizmeleri giyme fırsatını seve seve kabul etti ve okuyucular tarafından Tom Bombadil karakterinin iyi bilinmesine rağmen, sesini ve tavırlarını ilk kez ekranlara getirecek olan bir yapımda yer alma fırsatından keyif aldığını açıkladı. “Bombadil’in o kadar çok yaşanmışlığı, samimiyeti ve empati duygusu var ki artık önemli olanın küçük şeyler olduğunu biliyor. Bu aslında oldukça içsel ve onun kim olduğuna dair anlayışım açısından oldukça ulaşılabilir hissettirdi.” 

KARAKTER HAKKINDA

  • Rory Kinnear, Tolkien’in eserlerinde kökeni bilinmeyen, ebedi bir bilgeliği yansıtan, karşılaştığı kişileri olayları daha net görmeleri için yönlendiren ve dünyayı daha iyi anlamalarına yardımcı olan “Tom Bombadil” karakterini canlandırıyor. Hikayede, Orta Dünya kadar eski olduğunu ve başkalarının ulaşamayacağı bir bilgeliğe sahip olduğunu iddia ediyor. Keşif ve anlam arayışı, ruhu için vazgeçilmez olan Bombadil, sarı çizmeleri, mavi ceketi ve tüylü şapkasıyla ünlü ve şarkılı dizelerdeki esrarengiz ifadelere eğilimlidir. 

Ayrıca, Vanity Fair röportajında Tom Bombadil’in Maceraları adlı kitabın, ikinci sezonunun Prime video’ya 20 Ağustos 2024’te dönüşünden hemen önce, Harper Collins’ten Tolkien Yayın Direktörü Chris Smith tarafından sert kapak olarak yeniden yayınlanacağını açıkladı. Smith şu sözleri de ekledi: “Umuyorum ki, Rory Kinnear’ın Güç Yüzükleri’ndeki Tom Bombadil karakterini canlandırmasıyla izleyiciler, dünyanın dört bir yanındaki okuyucuların sevdiği bu eşsiz karakter hakkında daha fazla bilgi edinmek için ilham alacaklar.”

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: GÜÇ YÜZÜKLERİ HAKKINDA

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri (The Lord of the Rings: The Rings of Power), Orta Dünya tarihinin meşhur İkinci Çağı’nın kahramanlık efsanelerini bu sezon ilk kez ekranlara taşıyor. Bu destansı dizi, J.R.R. Tolkien’in Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi kitaplarındaki olaylardan binlerce yıl önce geçiyor ve izleyicileri, büyük güçlerin oluştuğu, krallıkların zafere yükselip yıkıldığı, alışılmadık kahramanların test edildiği, umutların pamuk iplerine bağlı olduğu ve tüm dünyayı karanlığa sürüklemekle tehdit eden en kötü karakterin bulunduğu çağa götürüyor. 

Barışın hakim olduğu bir dönemde başlayan dizi, uzun süredir korkulan kötülüğün Orta Dünya’da yeniden ortaya çıkışıyla yüzleşmek zorunda kalan hem tanıdık hem de yeni karakterlerden oluşan bir kadroyla karşımıza çıkıyor. Misty Mountains’ın en karanlık derinliklerinden, elflerin başkenti Lindon’un görkemli ormanlarına, nefes kesen ada krallığı Númenor’a ve haritanın en uzak noktalarına kadar bu krallıklar onlardan çok sonra da yaşayacak ve konuşulacak miraslar yaratacaklar. Güç Yüzükleri’nin (The Rings of Power) ilk sezonu, dünya çapında 100 milyondan fazla kişi tarafından seyredildi ve 32 milyar dakikadan fazla izlenerek benzeri görülmemiş bir başarı elde etti. Heyecanla beklenen dizi, ilk gününde dünya çapında 25 milyondan fazla izleyici çekerek Prime Video tarihindeki en büyük prömiyeri yaptı ve aynı zamanda açılış haftasonunda Nielsen’in genel yayın grafiğinde 1 numaralı program olarak yer aldı. Dizi, lansman dönemi boyunca dünya çapında bugüne kadarki diğer tüm içeriklere kıyasla daha fazla Prime üyeliği sağladı. Dizinin sezon finali #TheRingsofPower ve daha birçok dizi temalı sosyal medya etiketinin hafta sonu boyunca Twitter’da 27 ülkede aralıksız toplam 426 saatten fazla trend olmasıyla küresel bir kültürel an yarattı.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin (The Lord of the Rings: The Rings of Power) ikinci sezonunun yapımcılığını dizi yapımcıları ve idari yapımcılar olan J.D. Payne ve Patrick McKay üstleniyor. Bu ikiliye idari yapımcılar Lindsey Weber, Callum Greene, Justin Doble, Jason Cahill ve Gennifer Hutchison’un yanı sıra ortak yapımcı ve yönetmen Charlotte Brändström, yapımcılar Kate Hazell ve Helen Shang ve ortak yapımcılar Clare Buxton, Andrew Lee, Glenise Mullins ile Matthew Penry-Davey eşlik ediyor. İkinci sezonun diğer yönetmenleri arasında Sanaa Hamri ve Louise Hooper yer alıyor.

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin ilk sezon sekiz bölümünün tamamını, 240’tan fazla ülke ve bölgede, Türkçe de dahil olmak üzere birden fazla dil seçeneği yalnızca Prime Video üzerinden izleyebilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com