Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 24 Mayıs 2024 114 Görüntüleme

QNB Finansbank, 'Dijital Köprü Anadolu Buluşmaları'nda Adana reel sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

QNB Finansbank, “Dijital Köprü Anadolu Buluşmaları” kapsamında reel sektör temsilcileri ile bu kez de Adana’da bir araya geldi. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ın ve QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan’ın konuşmacılar arasında yer aldığı buluşmada dijitalleşen dünyada ticaret mercek altına alındı.

QNB Finansbank Dijital Köprü Anadolu Buluşmaları’nda, dijitalleşmenin ticaretteki önemi, yeşil finansman ve sürdürülebilirlik gibi KOBİ’lerin dijital dönüşüm ile işlerini nasıl büyütebileceklerine dair konular ele alındı. Adana reel sektör temsilcilerinin katıldığı buluşmada, şehirde faaliyet gösteren KOBİ’leri ve diğer işletmeleri dijital dönüşüm ile beraber bekleyen fırsatlar üzerine konuşuldu. Panel ve öncesinde gerçekleşen özel ‘KOBİ’ler için dijitalleşme seansında, e-ihracat ve e-ticaretteki son trendler, QNB Finansbank’ın dijital ticaret ve yeşil dönüşüm alanındaki çalışmaları Türkiye ekonomisindeki son dönem değerlendirmeleriyle birlikte paylaşıldı.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç yaptığı konuşmasında Adana Sanayi Odası olarak dijitalleşmeyi işlerinin merkezine alarak, bir sürdürülebilirlik merkezi kurduklarını söyledi. Kıvanç, “Rekabette öne geçmek için üretimden satış ve pazarlamaya kadar verimliliğin artırılması konusunda çalışıyoruz. Dijitalleşmeye yatırım yapıyoruz. E-fatura ve e-arşiv gibi birçok işletmenin rahatlıkla kullanabileceği uygulamalarla verimliliği artırıyoruz. Dijitalleşmeyen şirketler bir süre sonra rekabette yer almayacak ve yok olacaklar” dedi. Kıvanç, Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB üzerinden verilen desteklerin de takip edilmesinin önemine vurgu yaptı. Kıvanç, “Yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeye önem verelim. AB bu işi kafaya koydu, dünyanın geleceği ve bizim ticaretimizin sürekliliği için bunu yapmak zorundayız” dedi. 

Adana’nın yıllık 3 milyar dolar ihracatı ile sanayileşen ikinci şehir olduğuna dikkat çeken Kıvanç, yeni organize sanayileri ve var olan organize saniyelere yapılan yeni yatırımlarla Adana’nın en çok yatırım yapılacak illerden biri olacağını söyledi. 

Tan: “Rekabette ayrışabilmek için dijitalleşme artık zorunluluk”

QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, QNB Finansbank Dijital Köprü Anadolu Buluşmalarının bugün 13.’sünü gerçekleştirdiklerini bertilerek, “Adana’ya da ikinci gelişimiz. Adana ilimiz ticaretiyle potansiyeli yüksek bir şehrimiz. Biz de burada Adana reel sektör temsilcileri ile bir araya gelerek, dijital dönüşüm ve yeşil dönüşümün geleceğimize katkılarını konuştuk. Anadolu Buluşmalarını hayata geçirmekte en büyük motivasyonumuz banka olarak sahada olmak. Biz QNB Finansbank olarak sahada olmaya, müşterilerimizi sahada anlamaya ve yapabileceklerimizi beraber tartışarak, önümüzdeki dönemi birlikte kurgulamaya inanan bir bankayız. Bugün Dijital Köprü’yü yaklaşık 300 bin müşterimiz kullanıyor. Dijital Köprü ile bankacılık işlemlerinden, e-dönüşüm işlemlerine, insan kaynakları uygulamalarına kadar birçok konuda tüzel müşterilerimize fayda sağlıyoruz. Ayrıca e-hizmet alan QNB Finansbank müşterileri Dijital Köprü’yü ömür boyu ücretsiz kullanabiliyorlar” dedi. Tan, dijitalleşmenin tüzel işletmeler için son on yılda belki bir tercih olduğunu, çok yakın zamanda ihtiyaç haline dönüştüğünü ama önümüzdeki yıllarda artık zorunluluk olacağını dile getirerek, “Dijitalleşme hız demek, fiyat avantajı demek, maliyet avantajı demek ve sonuç olarak rekabette öne geçmek demek” diye konuştu.   

Tan: “Bankalar ikiz dönüşümün tam ortasında” 

Bankaların aynı zamanda birer teknoloji şirketi olduğuna dikkat çeken Tan, “Yapay zekâ ile dünya bambaşka bir boyuta geçiyor. Banka olarak bu gelişimin tam ortasındayız ve burada olmak zorundayız. Örneğin, robotik süreç yönetimi ile eskiden manuel olarak işleyen birçok süreci otomatize ettik. Müşteri deneyimini iyileştirecek ve iş süreçlerini kolaylaştıracak tüm konularda yeni teknolojileri sektörde öncü bir şekilde sistemlerimize entegre ediyoruz.

Dijital dönüşümün yanı sıra bir önemli konu da yeşil dönüşüm. Biz buna ikiz dönüşüm diyoruz artık. Dünyanın en büyük sorunlarından biri küresel ısınma ama biz yeşil dönüşüme sadece çevre olarak bakmamalıyız. Ayrıca, yeşil dönüşümün iş dünyasını da ilgilendiren önemli bir yönü var.  AB ülkelerine ihracat yapan firmaların karbon emisyonunun nötr olması gerekecek, yoksa ihracat yapamayacak, yüksek vergilere tabi olacak. Dolayısıyla maliyet ve rekabet avantajı sağlayabilmek için ihracatçıların yeşil dönüşüme de ayak uydurması gerekiyor. Biz de banka olarak ihracatçılarımızı desteklemek adına yeşil kredi ürünümüzü hayata geçirdik. Karbon salınımını düşüren şirketler böylelikle kredi faizlerini düşürebiliyorlar” dedi.  

Ekonomiye ilişkin de görüşlerini de anlatan Ömür Tan, “Bu sürecin ve mevcut ekonomik politikaların doğru yönde ilerlediğini düşünüyoruz. Rakamsal olarak da bunun yansımasını görüyoruz. Doğru yolda ilerleniyor.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden bu yana 45 milyar dolar civarında yabancı sermaye girişi oldu. Yerel seçimlerden bu yana ise TCMB’nin döviz rezervlerinde çok ciddi bir artış var. Son haftalarda günlük bazda neredeyse 2 milyar dolarlık rezerv biriktiriliyor diyebiliriz. KKM (kur korumalı mevduat) bakiyesindeki azalış yeniden hızlanmaya başladı. Bununla birlikte Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunda reyting artışları gelmeye başladı. Ekonomide dezenflasyon için gerekli olan soğuma zaman içerisinde oluyor. Bu anlamda dengeli bir şekilde ilerlendiğini söyleyebiliriz.” dedi.

Dijital dönüşümün ticaretteki ve ekonomideki rollerinin ele alındığı panel öncesinde ‘KOBİ’ler için dijitalleşme seansı da gerçekleştirildi. QNB Finansbank Dijital Köprü Direktörü Demet Yaman’ın, StockMount COO Ç. Öcal Şeyhoğlu’nun ve Navlungo CEO & Co-Founder İsa Korkmaz’ın konuşmacı olarak yer aldığı seansta, şirketlerin süreçlerini neden dijitale taşınması gerektiği, dijitalleşme ile işletmelerin işlerini nasıl büyütebilecekleri, e-ihracat ve e-ticaretteki son trendler ele alındı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com