Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Sağlık 24 Mayıs 2024 241 Görüntüleme

Janssen Türkiye “Farklı Renklerle Aynı Resimdeyiz" Kampanyası ile Şizofreni Farkındalığına Işık Tutuyor

Proje kapsamında tedavilerine devam eden şizofreni tanısı almış bireylerin yarattığı resimler, İstanbul Galataport Paket Postanesi’nde sergilendi.

Janssen Türkiye ve Ruh Sağlığı Gönüllüleri Eğitimi Derneği ortaklığında, şizofreni tedavisi gören bireylere karşı var olan ötekileştirmeye dikkat çekmek, ön yargıları kırmak, şizofreni hastalarının toplumda var olması adına farkındalık yaratmak için “Farklı Renklerle Aynı Resimdeyiz” kampanyası hayata geçirildi. 

Bu kapsamda “Farklı Renklerle Aynı Resimdeyiz” kampanyasıyla şizofreni tanısı almış bireylerin yarattığı resimler, İstanbul Galataport Paket Postanesi’nde sergilendi. Şizofreni hastalığına, hastalara karşı toplum içindeki önyargılara ve hastaların desteklendiğinde hayata karışabildiğine dikkat çekmek üzere hayata geçen kampanya kapsamında 30 resim ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. 

24 Mayıs Dünya Şizofreni Günü’nü toplumdaki tüm renkleri, aynı resimde bir araya getirme günü olarak ilan ettiklerini belirten Janssen TURGAN Genel Müdürü Laetitia Decroix Guilloux; “Şizofreni hastalığı ve şizofreni tanılı hastaları desteklemek Johnson & Johnson için çok büyük bir önem taşıyor. Zira Johnson & Johnson’ın ilaç şirketi Janssen, şizofreni tedavisinin seyrini değiştiren molekülü keşfeden bilim adamı Dr. Paul Janssen tarafından kuruldu. Bizler de Paul Janssen’in açtığı yolda ülkemizde 10 yılı aşkın bir süredir şizofreni farkındalığıyla ilgili önemli çalışmalar yürütüyoruz. Hastalığın takibi ve hastalar için en sağlıklı çözümleri sunmaya gayret ediyoruz. Bununla birlikte şizofreni konusunda doğru bilinen yanlışlar ve hastalığın toplumdaki algısı için farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. Bugün de Farklı Renklerle Aynı Resimdeyiz kampanyamızla şizofreni hastalarının desteklendiğinde hayata daha kolay karışabildiği mesajını vermek istiyoruz. Şizofreni hastalarının yapmış olduğu resimleri kamuoyu ile buluşturduk. Bunun da pek çok hasta, hasta yakınına ilham olacağına inanıyoruz.” dedi.

1958 yılında Dr. Paul Janssen tarafından keşfedilen molekülden bu yana, şizofreni hastalığına çözümler geliştirmeye devam eden Janssen, şizofreni tanısı almış hastaların hayat kalitelerini yükseltmek adına çıktığı yolculukta, geliştirdiği yenilikçi çözümlerle hastaların yanında yer almaya devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com