Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 20 Mayıs 2024 69 Görüntüleme

Castrol Ford Team Türkiye'den Anlamlı Zafer: 19 Mayıs'ta Genç Pilotlarıyla Zirvede

Tüm etapları kazanmasının yanı sıra iki dakikaya yakın bir farkla liderliğe uzanan genç pilot Ali Türkkan ile co-pilotu Oytun Albayrak, 19 Mayıs’ta elde ettikleri bu anlamlı zaferle takıma çifte bayram coşkusu yaşattı. Mert Yudulmaz ve Sevi Akal ikilisi de Genç Pilotlar ve Kadın Co-Pilotlar ikinciliği ile yarışı podyumda tamamladı.

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü etabı olan Atış Yapı 48. Yeşil Bursa Rallisi, kıyasıya bir mücadeleye sahne oldu. Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü’nün (BOSSEK) organize ettiği rallide ekipler iki gün boyunca asfalt zeminde 117 kilometrelik özel etaplarla toplam 470 kilometre boyunca yarıştı.

Otomobil sporları arenasının öncü ekibi Castrol Ford Team Türkiye, Yeşil Bursa Rallisi’nde start alan genç ekibiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na yakışır bir zafer elde etti.

Ali Türkkan, co-pilotu Oytun Albayrak ile lider başladıkları yarışı tüm etapları kazanarak lider olarak tamamladı. En yakın rakiplerine iki dakikaya yakın bir fark atan ikili, Genel Klasman Birinciliği’ne ve Sınıf 3 Birinciliği’ne uzandı. Ali Türkkan, Türkiye Ralli Şampiyonası’ndaki liderliğini de pekiştirdi.

Takımın en genç pilotu Mert Yudulmaz ve co-pilotu Sevi Akal ikilisi de sezonun ikinci asfalt rallisini başarıyla tamamladı. Mert Yudulmaz Genç Pilotlar İkinciliği’ni elde ederken, Castrol Ford Team Türkiye altyapısından yetişen Sevi Akal da Kadın Co-Pilotlar İkinciliği’ne uzandı.

Takımın bir diğer yetenekli pilotu Efehan Yazıcı ise co-pilotu M. Akif Yalçın ile güçlü, 4 çeker Fiesta Rally3 araçlarıyla start aldı. İkili, iyi derecelere imza attıkları ve ilk 5 mücadelesi verdikleri yarışın ilk gününde yol dışına çıkarak yarış dışı kaldı.

Ali Türkkan, WRC’ye hazır

Türkiye Ralli Şampiyonası yaz arasına girerken Castrol Ford Team Türkiye, Ali Türkkan ile uluslararası ralli arenasında ülkemizi temsil etmek için start alacak.  

Motorsporlarında Formula 1’den sonraki en popüler şampiyonalardan olan Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) Junior WRC sınıfında mücadele eden Ali Türkkan için bir sonraki yarış İtalya Sardinya Rallisi olacak. WRC’nin bir önceki etabı olan Hırvatistan Rallisi’nde lider götürdüğü mücadelede yarış dışı kalan Türkkan, bu kez Türk bayrağını podyumda dalgalandırmak hedefiyle start alacak.

 

Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Takvimi:

  • 14-15 Eylül ESOK Rallisi (Eskişehir)
  • 5-6 Ekim Kocaeli Rallisi (Kocaeli)
  • 2-3 Kasım İstanbul Rallisi (İstanbul)

Castrol Ford Team Türkiye’nin Dünya Ralli Şampiyonası Takvimi:

  • 30 Mayıs-2 Haziran İtalya Sardinya Rallisi
  • 1-4 Ağustos Finlandiya Rallisi
  • 5-8 Eylül Yunanistan Acropolis Rallisi

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com