Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Magazin 2 Nisan 2024 1102 Görüntüleme

İrfan Güney'in Yeni Eseri 'Ufuk Çizgisi' Senfonik Kaydıyla Dikkat Çekiyor

İrfan Güney’in yeni çalışması “Ufuk Çizgisi”, Senfonik bir eser olarak On Air Music Co. markasıyla yayımlandı.

Aynı zamanda akademisyen olan, besteci Prof. Dr. İrfan Güney’in bu son eserine;  filarmoni orkestrasıyla müzik dünyamızın duayen isimlerinden Turhan Yükseler eşlik ediyor. Ülkemizin yetiştirdiği ender müzik insanı Turhan Yükseler aynı zamanda eserin senfonik düzenlemesini de üstlenmiş.

İrfan Güney eseri ile ilgili şu açıklamada bulundu:

“Yeryüzü ile gökyüzünün birleştiği gibi bir göz yanılgısı olan ufuk çizgisi teorik bir kavramdır. Uçuş sırasında pilotların ve seyir halinde kaptanların güvenli yolculuk yapabilmeleri için kabul ettikleri bir referanstır. Pilotlar uçakların kalkışında, uçuşunda ve inişinde ufuk çizgisini nirengi olarak alırlar. Kaptanlar da yapacakları yolculukta geminin konumunu belirlemek ve güvenli bir şekilde seyir edebilmek için ufuk çizgisini dikkate alırlar.

Yaşam, insanların dünyada doğduğu anda başlayan ve hayatlarının sonuna kadar devam eden bir yolculuktur. Bu yolculuğun, insan olabilmenin temel değerleriyle örtüşebilmesi için, vicdani, ahlaki ve etik değerlerin referans olarak alınabilmesi esastır. İnsanların yaşam yolculuklarında zaman zaman durup doğru yolda olup olmadıklarını bu temel değerlere bakarak değerlendirmeleri gerekir. Çünkü bu değerler de insanların yaşadıkları kendi dünyalarındaki ufuk çizgileridir.

Ufuk çizgisi isimli bestemde insanların yaşam yolculuğunu bu referans değerlere göre sorgulatmayı amaçladım. Doğdukları günden bu zamana kadar yaşadıkları süre içinde yaptıklarını ve yapamadıklarını kısacası hayat yolculuklarını değerlendirmelerini istedim…

Ve eklemek isterim ki; sanata ve sanatçılara desteklerini esirgemeyen On Air Music Co. ekibine çok teşekkür ederim.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com