Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 9 Ağustos 2022 151 Görüntüleme

Yeni OSB kurulsa bir günde 250 sanayici kayıt yapar

İlçede bulunan 2 OSB’de seçim sürecinin tamamlanması sonrası bir değerlendirme yapan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, ilçeye yeni OSB kurulması gerektiğini söyledi. Adres olarak da Pancar ve Torbalı OSB’nin genişleme sahalarını gösterdi.

 

Torbalı’da yapılan yeni dönem organize bölge seçimler ile ilgili değerlendirme yapan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, ilçeye 4. OSB’nin kurulması gerektiğini söyledi. İlçenin 1000 sanayi kuruluşuna ev sahipliği yaptığını ve oda üyesi sanayicilerin en büyük talebinin büyümek için yer tahsisi olduğunu ifade eden TTO Başkanı “OSB’lerimizin genişleme sahalarında; tarım alanlarının dışında, orman vasfını yitirmiş alanlarda OSB’lerimizin yeni etaplarının kurulması gerekiyor” dedi.

 

Temmuz ayı içerisinde seçimi tamamlanan Pancar OSB’de Mahmut Ünlüsoy güven tazelerken, Torbalı OSB’de ise Sabri Ünlütürk yeni başkan seçildi. Bölgedeki her iki OSB’de seçimlerin sağlıklı bir şekilde tamamlandığını ifade eden Olgun, “OSB’lerimizde seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Buralardaki fabrikalarda faaliyet başlayınca, katılımcıların seçilmesi yönünde ilkesel bir tavrımız oluştu. Her iki OSB’mizde de bu durum gerçekleşmiş oldu” dedi.

 

OSB’LERDE GENİŞLEME ŞART OLDU

665.000 m² ve 40 fabrikalı Torbalı OSB yüzde 50 oranında, 90 fabrikalı ve 1.300.000 m² alana sahip, Pancar OSB’de ise yüzde 100 oranında doluluğa ulaşıldığını ifade eden Olgun, 626.000 metrekarelik Mobilya OSB’nin 665.000 metrekarelik Torbalı OSB ile birleşmesiyle Mobilya OSB’nin hayata geçmiş olacağını ifade etti. OSB’lerde yeni etaplara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Olgun “Bugün Torbalı’da 250 fabrikalı yeni bir OSB kurulsa bir günde katılımcı toplarız. İzmir’in sanayi bölgeleri oluşturma yönünde çalışma yapması gerekiyor. Bu konuda bizim iki önerimiz var. Birincisi Pancar OSB’nin genişleme alanında orman vasfı bulunmayan, tarım dışı 800 dönümlük alanımız mevcut. Fakat bu alanda Tahtalı Barajı’nın koruma sahası ve Behçet Uz Hastanesi’nin şerhleri olduğu için ilerleme kaydedemiyoruz. Ayrıca Torbalı OSB’de 560 dönümlük orman vasfını yitirmiş yeni alanımız genişleme sahası için oldukça uygun” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com