Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Ekonomi 28 Mayıs 2022 194 Görüntüleme

Irak’ın en büyük İnşaat Endüstrisi Fuarına bölgeden yoğun ilgi

Irak’ın en büyük inşaat endüstrisi fuarı “Construct Iraq” 24-26 Mayıs 2022 tarihleri arasında Erbil Uluslararası Fuar Merkezi’nde dördüncü kez gerçekleşti. Fuara, inşaat malzemeleri ve teknolojileri, müteahhitlik hizmetleri, elektrik ve ısıtma, havalandırma, iklimlendirme (HVAC) ve pompa sistemleri ürün gruplarında markalaşmış uluslararası firmalar katılım gösterdi. Ayrıca, Irak bölgesinden fuarı ziyaret eden 7.889 profesyonel alıcı ve satın almacı karar mercileriyle buluştu.

 

IRAK BÖLGESİNDEN 7.889 ZİYARETÇİ KATILIMI 

Bölgenin en etkili inşaat endüstrisi fuarı olan Construct Iraq, Kürdistan Bölge Hükümeti, Irak Cumhuriyeti Sanayi ve Madenler Bakanlığı, Erbil Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı destekleriyle gerçekleşti. 

Türkiye, Irak, İran, Mısır, Hindistan, B.A.E. ve Çin’den müteahhitlik hizmetleri, elektrik ve ısıtma, havalandırma, iklimlendirme (HVAC) ve pompa sistemleri ürün gruplarında markalaşmış 200’ün üzerinde uluslararası firma fuara katılım yaparak; Bağdat, Musul, Basra, Erbil, Kerkük, Süleymaniye ve Duhok şehirlerinden gelen 7.889 profesyonel alıcı ve satın alma karar mercileriyle yoğun iş görüşmeleri ve yeni iş birliklerine imza atma fırsatını yakaladı. 

Eş zamanlı olarak gerçekleşen Energy Iraq özel bölümünde elektrik ve enerji firmaları katılım gösterirken; Hvac Iraq özel bölümünde Türk İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği üye firmaları katıldı. 

Yaklaşık 8 bin MW elektrik üretimi bulunan ve elektrik ihtiyacı 14-15bin MW seviyesinde olan Irak’ın, 2030 yılında ihtiyaç duyacağı elektrik 32 bin MW’ a ulaşacak. Irak’ın yapılandırılması kapsamında enerji santrali yapımını üstlenen İran, Çin ve Türkiye ülkede 9.200 MW kapasiteli yeni elektrik santrali inşa etmeyi planlıyor. Bu kapsamda, Türkiye için önemli ihracat kanalı oluşturan Construct Iraq Erbil Fuarı, Türk firmalar için de yeni iş ve iş birliği fırsatına olanak sağladı. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com