Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 10 Mart 2022 212 Görüntüleme

Türk öğrenciler uluslararası tasarım yarışmasında finale kaldı

Geleceğin tasarımcılarını destek olmak amacıyla iki yılda bir Almanya’da düzenlenen Siemens Ev Aletleri Tasarım Yarışması 2022’de İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Efe Bigenur ve Tuğba Kaya’nın olduğu ekip finale kalmayı başardı. Kazananların 15 Mart’ta düzenlenecek seremonide açıklanacağı yarışmada birinciye 15.000 Euro, ikinciye 10.000 Euro, üçüncüye ise 5.000 Euro ödül verilecek. 

 

Sürdürülebilir gelecek için yaratıcı tasarımlar

 

Siemens Ev Aletleri Tasarım Yarışması 2022 (Siemens Home Appliances Design Award 2022) bu yıl sürdürülebilir bir gelecek için yaratıcı tasarımlar temasıyla düzenleniyor. Yarışmacılardan geleceğe yönelik malzeme ve enerji kaynaklarına odaklanması istendi. Kasım ayında başvuruların alındığı uluslararası yarışmada 10 ekip finale kalmayı başardı. 

 

Efe Bigenur hidroponik ve modüler kiler ile tedarik hizmeti döngüsü sunan Pantrum projesini, Tuğba Kaya ise tasarladığı cihaz ile sağlıklı yaşam için yosun yetiştirebilen bir sistem geliştirdi. Aplikasyon üzerinden kontrol edilebilen ve pazarlanabilen tasarımın ismi ise Algaery

 

Siemens Ev Aletleri düzenlediği tasarım yarışmayla üniversiteli genç tasarımcıların profesyonelliğe ilk adımı atmaları ve teorik bilgilerini uygulayabilecekleri bir alan açmayı hedefliyor. Katılımcılar fikirlerini uluslararası bir izleyici kitlesine sunma fırsatı yakalıyor. Yarışmacılar bir yandan tasarım uzmanlarıyla tanışıp, ufuklarını genişletecek endüstri düşünce liderleriyle heyecan verici görevleri çözerken diğer yandan da sürdürülebilirlik, kaynaklar ve malzemelerin verimli kullanımını keşfediyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com