Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Eğitim 4 Mart 2022 215 Görüntüleme

Kemer’de Öğrencilere Deprem Tatbikatı

İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılının ‘tatbikat yılı’ olarak ilan edilmesinin ardından Türkiye genelindeki okullarda eş zamanlı olarak deprem tahliye tatbikatı yapıldı.
 
Kemer’de Merkez İlkokulu’nda yapılan tatbikata, Kemer Kaymakamı Yücel Gemici, Kemer Belediye Başkan Vekili Cumali Afşin, Kemer Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ramazan Ergel, Kemer Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül, Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
Okulda yapılan tatbikat, senaryo gereği zilin çalmasıyla başladı. Çeşitli aşamalarda gerçekleştirilen tatbikat, öğrencilerin güvenli bir şekilde tahliyesiyle sona erdi.
 
Tatbikatta, itfaiye ekipleri ile kolluk kuvvetleri öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kemer Belediye Başkan Vekili Cumali Afşin, “Ülkemiz ve Kemerimiz için muhtemel  bir afet durumuna hazırlıklı olmalıyız. Gerekli tedbirlerin alınması son derece önemlidir. Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan deprem tatbikatında öğrencilerimize gerekli bilgilendirmeler yapıldı ve tatbikat sırasında çocuklarımızı senaryo gereği güvenli şekilde tahliye ettik. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com