Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Eğitim 2 Aralık 2021 304 Görüntüleme

71 ilden İngilizce öğretmenleri, Erzurum’da ‘Birlikte İngilizce’ projesi için bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, British Council ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle hayata geçen ‘Birlikte İngilizce’ projesinde, 71 ilden 400’ün üzerinde ortaokul İngilizce öğretmeni, İngilizce Öğretmenleri Mesleki Öğrenme Toplulukları (PLC) Eğitici Eğitimi Kursu için Erzurum’da buluştu. 

 

İngilizce öğretmenlerinin mesleki, alan ve bireysel gelişimlerinin artırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, British Council ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle öncelikli olarak ortaokullarda uygulanmak üzere hayata geçen ‘Birlikte İngilizce (English Together)’ projesi, Erzurum’dan 71 ilden 400’ün üzerinde İngilizce öğretmenini buluşturuyor. Proje kapsamında yapılan eğitimleri başarıyla tamamlayarak eğitici eğitmeni unvanı alan İngilizce öğretmenlerinin, mesleki deneyimlerini paylaşmaları ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılması için yakın çevresinde bulunan ortaokullarda görev yapan İngilizce öğretmenleri ile Mesleki Öğrenme Toplulukları oluşturmaları ve bu toplulukların sürdürülebilirliğini sağlamaları hedefleniyor. 

Halihazırda 24 ilde yürütülen ve hızla 81 ile yayılan proje kapsamında, 29 Kasım 2021-8 Aralık 2021 ve 11-20 Aralık 2021 tarihleri arasında Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde eğitici eğitimi kursu gerçekleştiriliyor. Eğitim süresince, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen eğiticilerle eş zamanlı olarak, British Council tarafından yetkilendirilen Birleşik Krallık’tan eğitim görevlileri birlikte eğitim veriyor. Eğitim süresince, 2 faaliyet takviminde 400’ün üzerinde İngilizce öğretmenine eğitim verilmeye başlandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com