Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Yaşam 3 Kasım 2021 236 Görüntüleme

OPET Muğla Cup Four Cross tamamlandı

OPET’in ana sponsorluğunda Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü (BODASK) tarafından hayata geçirilen üç etaplı OPET Muğla Cup Four Cross tamamlandı. Türkiye Bisiklet Federasyonu, Muğla Valiliği, Marmaris, Fethiye, Bodrum Kaymakamlığı, Muğla, Fethiye ve Bodrum Belediyeleri, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Muğla Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlenen OPET Muğla Cup 4x Eliminator yarışlarında Bodrum etabı erkekler kategorisi birincisi Alman yarışmacı Felix Klausmann olurken, kadınlar kategorisi birincisi Hollandalı yarışmacı Didi De Vries oldu.

 

Amaç OPET Muğla Cup Four Cross’u uluslararası boyuta taşımak 

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından 10 yılı aşkın süreden bu yana dünyada 25 şehirde gerçekleştirilen City Mountainbike formatı Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü (BODASK) Derneği girişimiyle bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlendi. Yarışların ilk etabı 29 Ekim’de Fethiye’de, ikinci etap 31 Ekim’de Marmaris’te, üçüncü etabı ise 2 Kasım’da Bodrum’da düzenlendi. Amatör ve profesyonel sporcuları bir araya getiren yarışmada, şampiyon milli sporcularımız Abdülkadir Kelleci ve Veysel Gülmez ile 15 UCI sporcusunun da aralarında bulunduğu yarışmaya 10 ülkeden toplam 62 yarışmacı katıldı. Türkiye’de ilk kez şehir merkezine kurulan engellerle oluşturulan parkurda aynı anda dört sporcu çıkış alabildi.

 

Muğla ilini UCI’ın dünya şampiyonası takvimine ekleyerek OPET Muğla Cup Four Cross’u uluslararası boyuta taşımayı amaçlayan Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü, yarışmada genel klasmanda en yüksek puanı alan Türk bisikletçi Veysel Gülmez ‘i uluslararası etaplardan birinde misafir edecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com