Pamukkale Turizm
Ana Sayfa Eğitim 21 Ekim 2021 322 Görüntüleme

Da Vinci TV’den Çocukların ‘Dikkat’ini Toplamayı Başaran İki Yeni Eğitici Program

Bazı çocuklar öğrenirken, ev ödevlerini yaparken, yazı yazarken veya boyama gibi eğlenceli uğraşlarla ilgilenirken bile odaklanma sorunu yaşayabilir. Odaklanma süresi yaşıtlarına oranla kısa olabilir veya yapmaları gereken işe yeterince dikkatlerini veremeyebilirler. Çocuğunuz uzun süre bir konuya odaklanamıyor, dikkati kolayca dağılıyorsa Da Vinci TV’nin “Yaratıcı Aktiviteler Laboratuvarı” ve “Smorph ile Elektrik” adlı yeni programları uzun bölümler yerine, çocukların dikkatini toplamayı başaran hikaye anlatım metotlarıyla kısa bölümler halinde kolay öğrenme sağlıyor.  

 

Da Vinci TV’de her gün yayınlanan “Yaratıcı Aktiviteler Laboratuvarı” programında çocuklara, gerçek bir laboratuvar ortamında sanat, el sanatları, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik uygulamalarıyla hazır ev eşyalarını kullanarak evde nasıl STEM deneyleri yapabilecekleri aktarılıyor. Mucize Değişim, Misket Labirenti, Uçan Domuz, Yelkenli Araba, Origami Kutusu, Kağıt Helikopter, Periskop, Zıplayan Örümcek, Lav Lambası, Köprü, Kuş Uçurtması, Hava Topu, Akciğer Balonu, Kağıt Uçak, Kazu ve Sanat Fırıldağı konularının işlendiği bölümlerde, hamur ve basit ev eşyalarıyla çocukların mükemmel bir şey ortaya koymasından çok, sıkılmadan yaratıcılıklarına odaklanmaları hedefleniyor.

 

“Smorph ile Elektrik” programı ise, elektrik dünyasının büyülü atmosferini eğlenceli ve yaratıcı deneylerle yakından gözlemlemeye olanak sağlıyor. Da Vinci’nin orijinal karakteri, çocukların sevimli yeni arkadaşı Smorph ile çocuklar Devre Prensipleri, Kısa Devreler, Devre Tipleri, İletkenlik, Ses Devreleri, Hayalet Hikayesi, Hazine Hikayesi, Peri Hikayesi, Elektrik Üretmek ve RGB Işıkları ile ilgili her şeyi bu programda öğreniyor. Da Vinci Kids Originals serisi “Smorph ile Elektrik”, her pazar günü 10.00’da çocukların dikkatini toplamayı başaran kısa bölümler halinde yayınlanıyor.

 

Çocukların hayatlarının her anında ve fark etmeden öğrenmeye eğlenerek devam etmesi için lisanslı yapımlar hazırlayan Da Vinci TV, Türkiye'de Digitürk 164. Kanal, D-Smart 127. Kanal, Türksat Kablo TV 461. Kanal, Turkcell TV+ 98. Kanal ve Türk Telekom Tivibu 126. Kanal üzerinden 24 saat HD yayınlanıyor. Da Vinci TV’nin özenle seçilmiş ödüllü programlarına ve orijinal yapımlarına “Da Vinci Kids Mobil Uygulaması” üzerinden de erişilebiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar

Pamukkale Turizm
Tema Tasarım | Osgaka.com